Νίκος Δένδιας: Η Ελλάδα οφείλει να θωρακιστεί - Όποιος αγνοεί αυτή την πραγματικότητα, απλώς εθελοτυφλεί

Νίκος Δένδιας: Η Ελλάδα οφείλει να θωρακιστεί - Όποιος αγνοεί αυτή την πραγματικότητα, απλώς εθελοτυφλεί

Το ερώτημα είναι «πώς μπορεί να γίνει με τον καλύτερο και τον οικονομικότερο τρόπο».

Ομιλία παραχώρησε στην εκδήλωση της ΔΕΕΠ Αχαΐας της ΝΔ στην Πάτρα, για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας.

«Η Ελλάδα οφείλει και πρέπει να θωρακιστεί, αυτή είναι η πραγματικότητα. Όποιος αγνοεί αυτή την πραγματικότητα απλώς εθελοτυφλεί. Το ερώτημα είναι πώς μπορεί να γίνει με τον καλύτερο και τον οικονομικότερο τρόπο» τόνισε μεταξύ άλλων.

{https://www.youtube.com/watch?v=9pgfYSiG5w4}

Η ομλία του:

«Σεβασμιώτατε, ευχαριστώ θερμά για την παρουσία σας σήμερα εδώ. Τιμάτε την παράταξη, τιμάτε εμένα, τιμάτε τα στελέχη μας και είμαστε βαθύτατα υπόχρεοι.

Αγαπητέ κ. Πρόεδρε, ευχαριστώ για τα φιλόφρονα λόγια σας, ανταποκρίνονται σίγουρα στο αυξημένο αίσθημα της φιλοξενίας που έχετε ως Αχαιός. Μακάρι να ανταποκρίνονταν και στην πραγματικότητα για το δικό μου μέγεθος, πάντως σας ευχαριστώ από καρδιάς.

Αγαπητέ κ. Φωτήλα Ιάσωνα, κύριε συνάδελφε στην κυβέρνηση, αγαπητέ κ. Κατσανιώτη Αντρέα που συνυπήρξαμε μαζί στο Υπουργείο Εξωτερικών, δε θα ξεχάσω τη συνεργασία μας, είμαι πάντα ευγνώμων για τη συμπεριφορά σου τότε και τη βοήθειά σου.

Αγαπητή κυρία συνάδελφε κα Αλεξοπούλου, είχατε μία σημαντική παρουσία στην Κυβέρνηση και χαίρομαι πάρα πολύ που σας βλέπω. Κύριε Στύλιο, είναι χαρά μας Γιώργο που κατέβηκες από την Άρτα να σε δούμε εδώ. Κύριε Περιφερειάρχα, Νεκτάριε, ευχαριστούμε πολύ.

Και καταλήγω με τους δύο Ευρωβουλευτές μας, τον Γιώργο Αυτιά και την κα Ελένη Μελέτη, είμαστε υπόχρεοι γιατί δεν μείνατε «εις τας Βρυξέλλας» όπως λένε πολλοί, αλλά συνεχίζετε να ιδρώνετε τη φανέλα για την παράταξη, για τη Νέα Δημοκρατία, για τον Αρχηγό της, για όλους εμάς.

Αν μου επιτρέπετε τώρα να απευθυνθώ σε όλους εσάς που μου κάνετε την τιμή να ξαναβρισκόμαστε μετά από εννιά μήνες. Δεν ξέρω αν το θυμάστε, ήμουνα εδώ πάλι τον Μάρτη του προηγούμενου χρόνου, για να γιορτάσουμε μαζί τα 50 χρόνια της παράταξής μας. Τα 50 χρόνια από όταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ίδρυσε τη Νέα Δημοκρατία.

Και πρέπει να σας πω μια αλήθεια, ότι τους μήνες που πέρασαν δεν έγινε καλύτερος ο κόσμος. Μπαίνουμε σε μια καινούρια χρονιά το 2025, μια χρονιά όμως η οποία έχει τεράστιες προκλήσεις. Αλλά να ξεκινήσουμε με τα βασικά, πρώτο και κύριο να σας μεταφέρω τους εγκάρδιους χαιρετισμούς του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Μου είπε ειδικά σήμερα, στο Υπουργικό Συμβούλιο, να υπογραμμίσω τις ευχές, γιατί είναι η πρώτη εκδήλωση που γίνεται σε όλη την Ελλάδα, απόψε εδώ στην Πάτρα.

Οι εξελίξεις, αγαπητές φίλες και αγαπητοί φίλοι, τρέχουν και η μόνη σταθερά η οποία δημιουργείται στον κόσμο είναι η πλήρης αστάθεια. Πρέπει λοιπόν να προσαρμόσουμε την πολιτική μας σε αυτήν ακριβώς τη νέα πραγματικότητα, στο απολύτως ασταθές και ρευστό περιβάλλον. Ένα περιβάλλον που χαρακτηρίζεται από πολέμους γύρω μας, παντού, νότια στο Σουδάν, στην Υποσαχάρια Αφρική, ανατολικότερα στη Γάζα, βορειότερα στην Ουκρανία. Πάρα πολλές εστίες αναταραχών όπου γυρίσει κανείς το κεφάλι. Η κατάσταση στη Συρία, μια νέα πηγή προβληματισμού. Χρειάζεται το ενδιαφέρον μας, τη φροντίδα μας, τη στοργή μας.

Τα ορθόδοξα μνημεία στη Μέση Ανατολή έχουμε ευθύνη ως η ελληνική πολιτεία για την ύπαρξή τους και στο βαθμό που μπορούμε και τη συντήρησή τους.

Και μαζί με όλες αυτές τις προκλήσεις είναι καθήκον μας να διαφυλάξουμε τα δικά μας ταυτοτικά στοιχεία, κύριε Πρόεδρε. Τα ταυτοτικά στοιχεία του έθνους μας τα οποία είναι ακριβώς το στέρεο θεμέλιο που μπορεί να μας κρατήσει όρθιους τους καιρούς αυτούς της παγκοσμιοποίησης.

Και όταν αναφέρομαι στα ταυτοτικά μας στοιχεία θέλω να είμαι συγκεκριμένος. Αναφέρομαι στη γλώσσα μας, την ελληνική γλώσσα. Μια γλώσσα η οποία μιλιέται στον ίδιο γεωγραφικό χώρο 3.000 χρόνια.

Εάν το σκεφτείτε είναι ένα τεράστιο γεγονός. Οι λέξεις που χρησιμοποιούμε φορτίζονται με ειδικές σημασίες μέσα από την πορεία του χρόνου και τα γεγονότα τα οποία σημάδεψαν. Σε ποια γλώσσα το «Αέρα» της 28ης Οκτωβρίου του '40 σημαίνει κάτι; Σε ποια άλλη γλώσσα στον κόσμο το «Όχι», διαχρονική απάντηση των Ελλήνων στον εισβολέα, έχει αυτή τη θετική χροιά που έχει στη δική μας γλώσσα και λέει κάτι στην ψυχή της καθεμιάς και του καθενός από εμάς;

Ή αν θέλετε να πάμε παλιότερα, εκφράσεις όπως το «Μολών λαβέ», 2.500 ετών, θα μπορούσαν σε οποιαδήποτε άλλη γλώσσα να σημαίνουν κάτι σε οποιονδήποτε; Ή υπάρχουν άλλοι λαοί που κουβαλάνε αυτό το ιστορικό φορτίο λέξεων με νόημα συγκεκριμένο για αυτούς ως κωδικό επικοινωνίας και ιστορικής μνήμης για 2.500 χρόνια;

Πέρα από τη γλώσσα μας, η θρησκεία μας. Καταλαβαίνω ότι ζούμε σε καιρούς ανοχής και πρέπει να υπάρχει ανοχή προς όλους και σεβασμός στις πεποιθήσεις, στις αντιλήψεις, στην πίστη όλων. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα έχουμε εμείς συγκεκριμένη προσήλωση σε συγκεκριμένο χαρακτηριστικό που πέραν της ατομικής ιδιότητας προσδίδει και εθνικά χαρακτηριστικά.

Οπουδήποτε στο εξωτερικό δεν αποκαλούμαστε, Σεβασμιώτατε, όπως καλά εσείς ξέρετε, Oρθόδοξοι. Αποκαλούμαστε Ελληνορθόδοξοι. Πέρα από αυτό, οι παραδόσεις μας. Μια ολόκληρη ιστορία, μίλησα σε συνδυασμό με τη γλώσσα.

Αλλά επίσης τα έθιμά μας, το πώς εκφραζόμαστε οι γιορτές μας, οι γιορτές μας που πολλές φορές έχουν και θρησκευτικό χαρακτήρα. Το Πάσχα έχει άλλη βαρύτητα για μας από ότι έχει για όλη την άλλη Χριστιανοσύνη. Και η συλλογική εθνική μας μνήμη. Πρέπει να θυμόμαστε από πού ξεκινήσαμε και πού βρισκόμαστε σήμερα.

Και δε θα παραλείψω κ. Πρόεδρε να αναφερθώ σε αυτό που αναφερθήκατε κι εσείς προηγουμένως, στην ελληνική οικογένεια, βασικός πυρήνας της επιβίωσής μας, σε όλη την ιστορική διαδρομή του Ελληνισμού.

Αλλά μου επιτρέπετε να σημειώσω ότι την τελευταία φορά που έπαιξε καθοριστικό ρόλο και αναφέρομαι στην τραγική οικονομική κρίση του 2010 – 2019, εάν δεν υπήρχαν οι δεσμοί της ελληνικής οικογένειας δε θα είχαμε επιβιώσει. Η χώρα έχασε το 25% με 30% του ακαθάριστου εθνικού προϊόντος της εκείνα τα χρόνια. Εάν δεν υπήρχε η στήριξη του ενός προς τον άλλο μέσα στην οικογένεια, αν δεν υπήρχε ο παππούς που με το περίσσευμα της μικρής του σύνταξης έδινε χαρτζιλίκι στον εγγονό και βοήθεια στο παιδί του, στην κόρη του, στο γιο του, δε θα είχαμε επιβιώσει ως κοινωνία.

Όλα αυτά, όλοι αυτοί οι δεσμοί, τα οποία μας συνοδεύουν, πρέπει να συντηρηθούν και θέλω να είμαι ξεκάθαρος. Η συντήρηση είναι μια λέξη με απόλυτα θετικό πρόσημο, ιδίως για μας τους Έλληνες. Και για ορισμένους αλλοδαπούς. Δεν είναι τυχαίο ότι το ανοιχτό κόμμα της κεντροδεξιάς ονομάζεται συντηρητικό, αλλά αναφέρομαι εδώ στην Ελλάδα, γιατί τα τελευταία χρόνια προσπαθούν να δώσουν στη λέξη συντήρηση ένα αρνητικό πρόσημο. Λοιπόν, για όσους ξέρουν ελληνικά να ξεκαθαρίσουμε το βασικό, η πρόοδος και η συντήρηση δεν αντιτίθενται, μπορούν και πρέπει να συνυπάρξουν. Το αντίθετο κυρίες και κύριοι της συντήρησης είναι η σήψη, το σάπισμα και το αντίθετο της προόδου είναι η οπισθοδρόμηση, αντί να πηγαίνω μπροστά να πηγαίνω πίσω.

Κι επίσης, επειδή μας λένε διάφορα, ότι όλα αυτά τα οποία εμείς οι νεοδημοκράτες, οι κεντροδεξιοί, πρεσβεύουμε είναι ξεπερασμένα και χθεσινά, θέλω να πω ξεκάθαρα ότι η διατήρηση των στοιχείων της εθνικής ταυτότητας, είναι ενέργεια κατ΄ αρχήν ενωτική, γιατί αναφέρεται σε αυτά που μας ενώνουν όλους τους Έλληνες.

Η ιστορία μας δεν είναι κτήμα μόνο της δικής μας παράταξης, είναι κτήμα του συνόλου του Ελληνισμού. Η γλώσσα μας δεν είναι κτήμα μόνο της δικής μας παράταξης, είναι κτήμα του συνόλου του Ελληνισμού. Η θρησκεία μας δεν είναι κτήμα της δικής μας παράταξης, είναι χαρακτηριστικό στοιχείο του συνόλου του Ελληνισμού.

Όλα αυτά μαζί συμβαδίζουν με την προοπτική μιας ευρωπαϊκής προόδου, μιας ευρωπαϊκής πορείας. Συμβαδίζουν με τις θεμελιώδεις αρχές, με τις θεμελιώδεις αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Γιατί όλο αυτό το λαμπρό ευρωπαϊκό οικοδόμημα είναι χτισμένο πάνω καταρχήν στον ελληνικό και μετά στο ρωμαϊκό πολιτισμό.

Δεν είναι κάτι έωλο, προϊόν του 20ου και του 21ου αιώνα. Οι πατέρες της Ευρώπης το στερέωσαν πάνω στο ό,τι είχε δημιουργηθεί σε αυτή την ήπειρο. Και αυτό που είχε δημιουργηθεί σε αυτή την ήπειρο είχε ξεκινήσει εδώ στην πατρίδα μας. Και όταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, ο ιδρυτής της παράταξής μας έβαλε την Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Ένωση την έβαλε για να συντηρήσει και να θωρακίσει το εθνικό οικοδόμημα. Δεν την έβαλε για να αλλοιώσει το εθνικό οικοδόμημα.

Έχουμε λοιπόν υποχρέωση να το διαφυλάξουμε και να το προστατεύσουμε αυτό το εθνικό οικοδόμημα. Γιατί διατρέχουμε τον κίνδυνο να καταστούμε μέρος ενός απάτριδος πολιτισμικού χυλού και τότε δεν υπάρχει αύριο για την πατρίδα. Ταυτόχρονα επίσης, έχουμε υποχρέωση να προστατεύσουμε αυτό το εθνικό οικοδόμημα από επελαύνουσες σήμερα δυνάμεις του λαϊκισμού και της ανευθυνότητας, οι οποίες επικαλούνται στοιχεία του εθνικού οικοδομήματος ακριβώς για να παραπλανήσουν ή να δημιουργήσουν εντυπώσεις οι οποίες δεν αντέχουν σε καμιά κριτική.

Και θα ήθελα να πάω και ένα βήμα παραπέρα, εμείς οι Νεοδημοκράτες πιστεύουμε σε μια ανοιχτή, φιλελεύθερη κοινωνία και έχουμε υποχρέωση να διαφυλάξουμε τώρα στους καιρούς του λαϊκισμού τις κατακτήσεις δεκαετιών. Το κύρος, τη λειτουργία των θεσμών, ενός σύγχρονου φιλελεύθερου κράτους που έχει οικοδομηθεί με όλα του τα προβλήματα, με όλα του τα ελαττώματα, με όλες του τις ανεπάρκειες, όμως έχει οικοδομηθεί μετά την μεταπολίτευση.

Και εμείς, επίσης, είμαστε και πρέπει να είμαστε το κόμμα που προτάσσει πάντοτε την κοινωνική συνοχή. Προϋπόθεση για να ευημερήσει η πατρίδα είναι η ευημερία των πολλών, όχι των ολίγων. Και πρέπει οποιοδήποτε κόμμα, αλλά ιδίως εμείς σεβόμενοι την παράδοσή μας, να ενδιαφερόμαστε κυρίως για τους ανθρώπους του μόχθου, του καθημερινού μόχθου, διότι αυτοί έχουν την ανάγκη μας.

Εμείς είμαστε το πραγματικά λαϊκό κόμμα, το αληθινό λαϊκό κόμμα. Αυτή είναι η ιδεολογία της παράταξής μας και δεν μπορούμε να επιτρέψουμε ούτε να αλλοιωθεί, ούτε να ξεχαστεί. Κι αν θέλουμε να είμαστε ασφαλείς τα επόμενα χρόνια, πρέπει να κρατηθούμε σε αυτές τις παραδόσεις μας και να διαμορφώσουμε, στο χαρτοφυλάκιο που μου έκανε την μεγάλη τιμή ο Πρωθυπουργός να χειρίζομαι σε αυτούς τους καιρούς, το χαρτοφυλάκιο της Άμυνας.

Μια νέα στρατηγική μακρών οριζόντων για την εθνική μας ασφάλεια. Κι αυτό κάνουμε κυρίες και κύριοι με την «Ατζέντα 2030», τη μεγαλύτερη μεταρρύθμιση των Ενόπλων Δυνάμεων στην ελληνική ιστορία, όπως χαρακτηριστικά είπε ο Πρωθυπουργός.

Αναφέρθηκε ο Πρόεδρος προηγουμένως σε μια σειρά από καινούριες πλατφόρμες, τις οποίες αποκτά η χώρα μας, οι οποίες θα θωρακίσουν την πατρίδα. Αλλά ξέρετε, πιο σημαντικό από όλα δεν είναι ούτε τα νέα μας βαπόρια οι Βelharra, ούτε τα νέα μας αεροπλάνα τα Rafale, τα F-35, τα εκσυγχρονισμένα F-16, ούτε τα καινούρια όπλα τα οποία έχουμε και θα αποκτήσουμε.

Είναι η προσήλωσή μας συνολικά και της κοινωνίας και των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων στο εθνικό μας αφήγημα, στην αίσθηση μιας κοινής πορείας που έρχεται από το παρελθόν, είναι σήμερα εδώ και πηγαίνει προς το μέλλον. Και αυτό το οποίο υπηρετούν οι Ένοπλες Δυνάμεις στο επίπεδο του συλλογικού και συνολικού συμβολισμού είναι ακριβώς αυτή η ενότητα του αφηγήματος από το χθες στο σήμερα.

Σας παρακαλώ, αν έχετε ποτέ καιρό, είτε σε φωτογραφία είτε φυσικά, παρατηρήστε την πιο εμβληματική στολή που υπάρχει στις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, τη στολή του εύζωνα. Και το τελευταίο πράγμα πάνω του συνιστά συμβολισμό, ακόμα και οι αλλαγές των χρωμάτων συνιστούν συμβολισμούς. Το κόκκινο φέσι το αίμα που χύθηκε, οι πτυχές στη φουστανέλα, οι 400 πτυχές τα 400 χρόνια της δουλείας, τα καρφιά κάτω από τα τσαρούχια για να ακούνε οι πρόγονοι το βάδισμά τους, η μπλε στολή που φοράνε τώρα το χειμώνα, ο Παύλος Μελάς, η προσπάθεια για την εθνική ολοκλήρωση.

Η χακί στολή που φοράνε το καλοκαίρι η στολή της Μικράς Ασίας, όταν ο Ελληνισμός έκανε την υπέρτατη προσπάθεια. Το εθνικό αφήγημα είναι ολοκληρωμένο και το υπηρετούμε. Το υπηρετούμε και θα το υπηρετούμε με κάθε τρόπο.

Σήμερα έδωσα την εντολή να γίνουν έκτακτες κρίσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας. Με το που έμπαινα εδώ στην αίθουσα με ρώτησαν γιατί; Τους απάντησα γιατί απαιτείται να εκσυγχρονιστούμε για να πάμε μπροστά.

Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι το αφήνουμε πίσω, χωρίς να παίρνουμε μαζί μας την παράδοσή μας. Είπα πριν ότι το πιο σημαντικό πράγμα είναι οι άνθρωποί μας, το προσωπικό μας. Κυρίες και κύριοι, για να μπορέσουμε να προασπίσουμε την πατρίδα μας απέναντι σε μια χώρα που έχει δέκα φορές τον πληθυσμό μας και 5 έως 10 φορές τις δαπάνες για την Άμυνα και αφηγήματα νεο-οθωμανικά τα οποία απειλούν την κυριαρχία και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, πρέπει να επιστρατεύσουμε τα βασικά χαρίσματα, τις βασικές χάρες του ελληνισμού.

Την εφευρετικότητα, την ευφυΐα, πρέπει να μοχλεύσουμε τις δυνάμεις που μας δίνει το υστέρημα του Έλληνα φορολογούμενου. Δεν μπορούμε να μπούμε σε κούρσα εξοπλισμών. Δεν μπορούμε να οδηγήσουμε ξανά σε πτώχευση την πατρίδα. Πρέπει να την υπερασπίσουμε και να την καταστήσουμε ισχυρότερη. Πρέπει λοιπόν οι δαπάνες για την Άμυνα να είναι δαπάνες οι οποίες μοχλεύονται επίσης στην ελληνική οικονομία και δημιουργούν πλούτο για την Ελλάδα. Και αυτό προσπαθούμε τώρα, μέσα από το Ελληνικό Κέντρο Καινοτομίας, το οποίο για πρώτη φορά συνδέει τις καινοτόμες ανάγκες, τις ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων για προϊόντα καινοτομίας, με τις δυνατότητες των ελληνικών εταιριών να παράξουν αυτά τα προϊόντα καινοτομίας.

Και έχουμε ήδη μια σημαντική επιτυχία. Το αντί-drone σύστημα Κένταυρος. Το σύστημα αυτό αφού δοκιμάστηκε εδώ το τοποθετήσαμε πάνω στις φρεγάτες μας στην Ερυθρά Θάλασσα και δοκιμάστηκε σε πραγματικές συνθήκες και κατέρριψε δυο drones, απέδειξε ότι δεν χρειάζεται να αγοράζουμε από ξένα ράφια και ότι μπορούμε να παράξουμε και εμείς λύσεις, σημαντικές λύσεις οι οποίες μπορεί να δημιουργήσουν και γνώση και πλούτο και δυνατότητα.

Επίσης, θέλω να ξέρετε ότι μέχρι τώρα η κύρια προστασία του Αιγαίου ήταν ο στόλος μας. Και η κύρια προστασία του εναέριου χώρου πάνω από το Αιγαίο ήταν τα αεροπλάνα μας. Αυτά ήταν τα κύρια αντιαεροπορικά. Έκαναν και τα δύο λαμπρά τη δουλειά τους. Αλλά θα προχωρήσουμε σε μια καινοτόμα αντιμετώπιση. Θα δημιουργήσουμε δυο θόλους πάνω από το Αιγαίο και ένα θόλο στο Αιγαίο. Θα δημιουργήσουμε αντιαεροπορικό θόλο πυραύλων, θα δημιουργήσουμε anti- drone θόλο πάνω από το σύνολο της εθνικής επικράτειας. Στο σύνολο της επικράτειας, όχι σημειακά πάνω από τις μονάδες μας. Κι επίσης θα δημιουργήσουμε ένα πυραυλικό τείχος στο Αιγαίο, ώστε το Αιγαίο να είναι αδιαπέραστο. Να είναι αδιαπέραστο για τα νησιά μας.

Η Ελλάδα οφείλει και πρέπει να θωρακιστεί, αυτή είναι η πραγματικότητα. Όποιος αγνοεί αυτή την πραγματικότητα απλώς εθελοτυφλεί. Το ερώτημα είναι πως μπορεί να γίνει με τον καλύτερο και τον οικονομικότερο τρόπο.

Πέρυσι, όταν είχα έρθει εδώ τον Μάρτη του 2024, αν θυμάμαι καλά, σας είχα μιλήσει και για το οικιστικό πρόγραμμα, για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων. Σας είχα πει τότε ότι έχουν μπει 100 εκατομμύρια από τον προϋπολογισμό του Υπουργείου στο οικιστικό πρόγραμμα, για να φτιάξουμε σε πρώτη φάση μέχρι το 2026 1.000 σπίτια για τα στελέχη μας.

Γιατί τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων πρέπει να έχουν τα ίδια δικαιώματα που έχουν όλα τα στελέχη σε όλους τους στρατούς, στις Ένοπλες Δυνάμεις του πολιτισμένου κόσμου. Όταν μεταθέτεις κάποιον στις εσχατιές της πατρίδας ή οπουδήποτε εσύ κρίνεις, για να επιτελέσει το εθνικό καθήκον που εσύ του προσδιορίζεις, είναι αυτονόητη υποχρέωση κάθε σοβαρής πολιτείας να του δίνει ένα κλειδί για ένα σπίτι, είτε γι΄ αυτόν είτε για την οικογένειά του.

Φέτος, μετά από εννιά – δέκα μήνες, έρχομαι να σας πω ότι το πρόγραμμα αυτό θα επεκταθεί και δίπλα στα 1.000 σπίτια που ήδη κατασκευάζονται φτιάχνουμε άλλα 1000 σπίτια κάθε χρόνο. Ελπίζω ότι κάποια στιγμή, όχι μακριά θα μπορέσει αυτή η πατρίδα να επιτελέσει αυτό το καθήκον απέναντι στα στελέχη μας. Διότι αν δεν το επιτελεί, τότε να μην απορούμε για τον χαμηλό δείκτη προσέλευσης στις παραγωγικές σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων. Και ξέρετε ότι δεν έχει καμιά έννοια να έχεις τα τελειότερα των συστημάτων αν δεν έχεις ανθρώπους υψηλού επιπέδου που να τα υπηρετούν, οι οποίοι να προασπίζουν τη χώρα.

Κυρίες και κύριοι, δε θέλω να σας κουράσω, μπαίνουμε σε μια καινούρια χρονιά και αυτή είναι μια μέρα γιορτής, είναι μια μέρα γιορτής ελπίδας και προσδοκίας. Και είναι η ώρα ο Σεβασμιώτατος να ευλογήσει την κοινή πίτα της νέας χρονιάς και να μας δώσει τις δικές του ευχές για το 2025. Για την παράταξη, για την κοινωνία για τον τόπο.

Εγώ αυτό που θέλω να σας πω σε εσάς, στους Νεοδημοκράτες, είναι ότι πρέπει να συνταχθούμε όλοι πίσω από τη μεγάλη προσπάθεια που κάνει η παράταξη, πίσω από τη μεγάλη προσπάθεια που κάνει ο Πρωθυπουργός. Να στηρίξουμε όλοι την εθνική προσπάθεια.

Και να σας διαβεβαιώσω ότι μπορούμε να κάνουμε την Ελλάδα ακόμα καλύτερη, ακόμα ισχυρότερη, ακόμα δυνατότερη. Και να εξασφαλίσουμε για τα παιδιά μας, για τα εγγόνια μας, για τους πατεράδες μας, για τους παππούδες μας, για όλους τους Έλληνες, ένα καλύτερο, ασφαλέστερο και ευτυχέστερο μέλλον.

Αυτή είναι η υπόσχεση της Νέας Δημοκρατίας προς την ελληνική κοινωνία. Να είστε καλά. Καλή χρονιά, και ό,τι καλό»!

#ΝΙΚΟΣ_ΔΕΝΔΙΑΣ #ΥΠΟΥΡΓΟΣ_ΕΘΝΙΚΗΣ_ΑΜΥΝΑΣ #ΝΕΑ_ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ #ΠΑΤΡΑ


from Όλες Οι Ειδήσεις - Dnews https://ift.tt/FSUntcH
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη