Λίγα και καλά υλικά για μία ενυπωσιακή στην γεύση βασιλόπιτα.
Συνταγή για σπιτική βασιλόπιτα με εύκολα υλικά.
Προσθέστε διασκοσμητικά για ένα πιο εντυπωσιακό απότελέσμα.
Σημαντικό tip, για να γίναι αφράτη η βασιλόπιτα πρέπει όλα τα υλικά που θα χρησιμοπποιηθούν να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
Υλικά
500γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
250γρ βούτυρο αγελάδος σε θερμοκρασία δωματίου
250γρ ζάχαρη
6 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
250ml φυσικό χυμό πορτοκαλιού
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι (ακέρωτο)
2 βανιλίνες
Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα ή γλάσο
Εκτέλεση
Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε καλά με το φτερό το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν.
Ρίχνουμε ένα-ένα τα αβγά και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Προσθέτουμε το αλεύρι αφού το έχουμε κοσκινίσει, την βανίλια, το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα διαμέτρου 24 εκ. ή ένα στρογγυλό ταψί και αδειάζουμε μέσα το μείγμα μας.
Ψήνουμε στους 180°C για 50 λεπτά και δοκιμάζουμε αν είναι έτοιμη η βασιλόπιτα τρυπώντας τη με ένα μαχαίρι. Αν αυτό βγει υγρό (με υπολείμματα ζύμης επάνω), ψήνουμε λίγο περισσότερο.
Αφήνουμε να κρυώσει καλά και ξεφορμάρουμε σε μια πιατέλα.
Βάζουμε το φλουρί και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη ή γλάσο.
from Όλες Οι Ειδήσεις - Dnews https://ift.tt/FbH17fo
via IFTTT