Φτιάξτε πεντανόστιμους και αφράτους κουραμπιέδες, το γλυκό που δεν λείπει από κανένα χριστουγεννιάτικο τραπέζι.
Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και έχουμε ξεκινήσει τις ετοιμασίες για το εορταστικό τραπέζι. Οι κουραμπιέδες έχουν την τιμητική τους στην χριστουγεννιάτικη πιατέλα με μικρούς και μεγάλους να τα τρώνε με μεγάλη ευχαρίστηση. Ο κουραμπιές θέλει την τέχνη του για να πετύχει και για να έχετε τέλειο αποτέλεσμα σε γεύση και υφή το μυστικό βρίσκεται στο εξαιρετικής ποιότητας βούτυρο, στο σωστό ψήσιμο, στο ανθόνερο που πρέπει να ραντιστεί αμέσως μόλις βγουν καυτοί από το φούρνο οι κουραμπιέδες και φυσικά το πασπάλισμα με την ζάχαρη άχνη γίνεται απαραιτήτως αφού κρυώσουν.
Ο σεφ Δημήτρης Μακρυωνίτης μοιράστηκε στην εκπομπή «Στούντιο 4» της ΕΡΤ την συνταγή του κουραμπιέδες πολυτελείας που λιώνουν στο στόμα, με θεϊκή γεύση που θα κερδίσουν και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο.
Yλικά
500γρ αλεύρι μαλακό
250γρ βούτυρο αγελάδος
100γρ ζάχαρη άχνη
100γρ πούδρα αμυγδάλου
50ml σησαμέλαιο ή σπορέλαιο
50ml φρέσκο χυμό πορτοκάλι
20ml κονιάκ
2 κρόκους μεσαίων αβγών
1 βανίλια
ξύσμα από ένα βιολογικό πορτοκάλι ακέρωτο
για το γαρνίρισμα:
500γρ ζάχαρη άχνη
ανθόνερο
Εκτέλεση:
Στον κάδο του μίξερ. με το σύρμα. χτυπάμε σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα, το βούτυρο με την ζάχαρη άχνη, μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν. Αμέσως μετά, προσθέτουμε το σησαμέλαιο, συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Στη συνέχεια, αντικαθιστούμε το σύρμα με το φτερό και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύοντας σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι το μείγμα μας να γίνει ένα ζυμαράκι.
Όταν το ζυμάρι είναι έτοιμο, πλάθουμε κουραμπιέδες στο μέγεθος που επιθυμούμε και με τον αντίχειρά μας κάνουμε στη μέση μια λακκούβα, ώστε να ψηθούν σωστά και να κρατήσουν περισσότερη άχνη. Τοποθετούμε σε ταψί, που πριν έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στην μεσαία σχάρα, στους 180 βαθμούς, στον αέρα, για 22-25 λεπτά περίπου. Όταν ψηθούν οι κουραμπιέδες μας και ενώ είναι καυτοί, τους τοποθετούμε έναν έναν σε ένα ταψί που έχουμε στρώσει με ζάχαρη άχνη τον πυθμένα του. Αφήνουμε τους κουραμπιέδες μας να κρυώσουν καλά και έπειτα τους ραντίζουμε με το ανθόνερο και τους καλύπτουμε με άφθονη ζάχαρη άχνη.
from Όλες Οι Ειδήσεις - Dnews https://ift.tt/PW0FJ7X
via IFTTT