Οι δίπλες ή αλλιώς ξεροτήγανα μας έρχονται από την Πελοπόννησο και σερβίρονται παραδοσιακά την Πρωτοχρονιά.
Μπορεί το παραδοσιακό δίλημμα να είναι κουραμπιές ή μελομακάρονο αλλά πολλοί είναι αυτοί που αγαπούν και τις δίπλες.
Οι δίπλες είναι ένα παραδοσιακό ελληνικό που έχει βαθιές ρίζες στην ελληνική κουζίνα. Είναι μικρά και τραγανά κομμάτια φύλλου ζύμης που τηγανίζονται και στη συνέχεια εμβαπτίζονται σε σιρόπι και μέλι, ενώ σερβίρονται με καρύδια ή αμύγδαλα.
Παραλλαγές ή παρόμοια γλυκά βρίσκουμε και σε άλλες χώρες της περιοχής της ανατολικής Μεσογείου, όπως η Τουρκία, η Κύπρος, η Συρία, και ο Λίβανος.
Παρακάτω η νόστιμη συνταγή της Νεκταρίας Κοκκινάκη, όπως την παρουσίασε στο «Στούντιο 4».
Υλικά
- 4 αβγά
- 30 γρ. ζάχαρη
- 1 πρέζα αλάτι
- 1/3 κουταλάκι σόδα
- 30 ml ρακί ή τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο
- 50 ml χυμό πορτοκάλι
- 500 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
Για σιρόπι
500 γρ. ζάχαρη
200 ml νερό
300 γρ. μέλι
Για σερβίρισμα
100 γρ. μέλι
καρύδια
σουσάμι καβουρδισμένο
from Όλες Οι Ειδήσεις - Dnews https://ift.tt/dgVSIue
via IFTTT