Η χτεσινή αεροπορική τραγωδία με τους 179 νεκροί στη Νότια Κορέα άνοιξε την συζήτηση για τα αεροπορικά ταξίδια και ποια είναι η πιο safe θέση μέσα στο αεροπλάνο.
Παρόλο που το αεροπλάνο θεωρείται το πιο ασφαλές μέσο μεταφοράς, πολλοί ταξιδιώτες νιώθουν φόβο να το χρησιμοποιήσουν. Ορισμένοι αποφεύγουν εντελώς τις πτήσεις, ενώ άλλοι, που αναγκάζονται να ταξιδέψουν αεροπορικώς, αναζητούν τρόπους να αισθανθούν μεγαλύτερη ασφάλεια κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους.
Μία από τις συχνές πρακτικές είναι η αναζήτηση της «πιο ασφαλούς θέσης» στο αεροπλάνο. Αν ανήκετε κι εσείς σε εκείνους που νιώθουν άβολα κατά την πτήση, ίσως έχετε αναρωτηθεί αν υπάρχει συγκεκριμένη θέση που θεωρείται ασφαλέστερη σε περίπτωση ατυχήματος. Υπάρχει, όμως, τέτοια θέση;
Η απάντηση είναι ότι ναι, υπάρχει, ή καλύτερα, υπάρχουν ασφαλέστερες θέσεις, σύμφωνα με έρευνα του περιοδικού TIME. Αναλύοντας δεδομένα από αεροπορικά ατυχήματα που καλύπτουν 35 χρόνια, προέκυψε ότι οι μεσαίες θέσεις στο πίσω μέρος του αεροσκάφους παρουσιάζουν το χαμηλότερο ποσοστό θνησιμότητας (28%), σε αντίθεση με τις θέσεις στον διάδρομο στο κέντρο της καμπίνας, που έχουν το υψηλότερο ποσοστό (44%).
Παράλληλα, άλλη μελέτη του Πανεπιστημίου του Γκρίνουιτς το 2008 διαπίστωσε ότι οι επιβάτες που κάθονται κοντά στις εξόδους κινδύνου έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες επιβίωσης. Ωστόσο, η Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπορίας (FAA) και άλλοι ειδικοί διευκρινίζουν ότι δεν υπάρχει απόλυτα «ασφαλής θέση» στο αεροπλάνο.
Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι οι πτήσεις είναι εξαιρετικά ασφαλείς. Οι στατιστικές δείχνουν ότι οι πιθανότητες να χάσει κάποιος τη ζωή του σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα είναι 1 στις 112, ως πεζός 1 στις 700, ενώ σε μοτοσικλέτα 1 στις 900. Αντίθετα, η πιθανότητα να σκοτωθεί κάποιος σε αεροπορικό δυστύχημα είναι μόλις 1 στις 8.000.
Για να διασφαλίσετε ακόμη περισσότερο την ασφάλειά σας κατά την πτήση, επικεντρωθείτε σε πρακτικές ενέργειες αντί να αναζητάτε την «ιδανική θέση». Ακολουθήστε τις οδηγίες του πληρώματος καμπίνας, διαβάστε την κάρτα ασφαλείας που βρίσκεται στη θήκη του καθίσματος και μετρήστε τις σειρές ως την πλησιέστερη έξοδο κινδύνου, ώστε να την εντοπίσετε εύκολα ακόμα και σε συνθήκες χαμηλής ορατότητας.
from Όλες Οι Ειδήσεις - Dnews https://ift.tt/9drHeX4
via IFTTT