Οι ξένες χώρες δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα από τη Συρία μετά την ανατροπή του καθεστώτος Άσαντ, τονίζει ο ηγέτης της HTS.
Επίθεση... φιλίας στη Δύση έκανε ο ηγέτης της ισχυρής ριζοσπαστικής ισλαμιστικής οργάνωσης Χαγιάτ Ταχρίρ αλ-Σαμ, Αμπου Μοχάμεντ αλ Τζολάνι, σε δηλώσεις του στο Sky News, λίγες ημέρες μετά την ανατροπή Άσαντ στη Συρία.
Ο Αμπού Μοχάμεντ αλ Τζολάνι έσπευσε να καθησυχάσει τη Δύση λέγοντας πως οι ξένες χώρες δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα από τη Συρία μετά την ανατροπή του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Άσαντ.
«Οι φόβοι τους (σ.σ.: των δυτικών κρατών) είναι περιττοί», είπε ο Γκολάνι.
«Η χώρα θα ανοικοδομηθεί», τόνισε και πρόσθεσε: ««Ο φόβος προέκυπτε από την παρουσία του καθεστώτος. Η χώρα κινείται προς την ανάπτυξη και την ανοικοδόμηση. Οδεύει προς τη σταθερότητα. Οι άνθρωποι είναι εξαντλημένοι από τον πόλεμο. Άρα η χώρα ούτε θέλει ούτε είναι έτοιμη να μπει σε άλλον πόλεμο»
«Η πηγή των φόβων μας ήταν από τις ιρανικές πολιτοφυλακές, τη Χεζμπολάχ και το καθεστώς, που διέπραξαν σφαγές. Έτσι, η απομάκρυνσή τους ήταν η λύση για τη Συρία. Η σημερινή κατάσταση δεν θα επιτρέψει την επιστροφή στον πανικό», υπογράμμισε.
Η οργάνωση του Τζολάνι έχει χαρακτηριστεί τρομοκρατική από τον ΟΗΕ, τις ΗΠΑ, τη Βρετανία και άλλες χώρες, ωστόσο ο ίδιος τα τελευταία χρόνια προσπαθεί να παρουσιάσει μια πιο μετριοπαθή εικόνα ισλαμιστή ηγέτη.
Οπως λέει ο ίδιος, έχει αποκηρύξει το παρελθόν του ως εξτρεμιστής και τώρα ασπάζεται τον πλουραλισμό και την ανεκτικότητα.
Τι θα κάνει η Δύση;
Μένει να φανεί αν η Δύση αλλάξει στάση, καθώς οι συζητήσεις για τον «αποχαρακτηρισμό» του Τζολάνι και της οργάνωσής του έχουν ήδη ξεκινήσει...
Η Γερμανία, μάλιστα, έσπευσε να διευκρινίσει ότι η ομάδα ανταρτών Χαγιάτ Ταχρίρ αλ Σαμ (HTS) δεν έχει χαρακτηριστεί τρομοκρατική από το Γραφείο Προστασίας του Συντάγματος, ωστόσο θα κριθεί από τις πράξεις της.
Ωστόσο, ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδιος για θέματα εξωτερικής πολιτικής, Ανουάρ Ελ Ανούνι, δήλωσε ότι η οργάνωση HTS είναι ήδη καταχωρημένη από τα ενωμένα Έθνη σε λίστα κυρώσεων, μαζί με το Νταές και την Αλ Κάιντα, κάτι το οποίο έχει ισχύ για όλα τα μέλη του ΟΗΕ. Ως εκ τούτου, οι χώρες της ΕΕ υποχρεούνται να εφαρμόζουν όλα τα περιοριστικά μέτρα που εγκρίνονται από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, βάσει του καταστατικού χάρτη των Ηνωμένων Εθνών. Αυτά τα περιοριστικά μέτρα προβλέπουν δέσμευση περιουσιακών στοιχείων και απαγόρευση χορήγησης χρηματοπιστωτικής ή οικονομικής βοήθειας στην οργάνωση αυτή.
Σχεδόν 480 βομβαρδισμούς στη Συρία διεξήγαγε σε 48 ώρες ο στρατός του Ισραήλ
Οσον αφορά την κατάσταση στο πεδίο, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε χθες Τρίτη το βράδυ ότι διεξήγαγε σχεδόν 480 αεροπορικά πλήγματα κατά τη διάρκεια των προηγούμενων 48 ωρών, στοχοποιώντας στρατηγικής σημασίας στρατιωτικές εγκαταστάσεις και οπλικά συστήματα στη Συρία μετά την πτώση του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, τον οποίο ανέτρεψε συμμαχία ανταρτών με αιχμή του δόρατος την οργάνωση Χαγιάτ Ταχρίρ ας Σαμ (ΧΤΣ), τον πρώην συριακό βραχίονα της Αλ Κάιντα.
«Τις τελευταίες 48 ώρες, ο στρατός έπληξε την πλειονότητα των αποθεμάτων στρατηγικών όπλων στη Συρία, αποτρέποντας το ενδεχόμενο να πέσουν στα χέρια τρομοκρατικών στοιχείων», ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις. Στους στόχους συγκαταλέγονταν 15 πολεμικά πλοία, συστοιχίες αντιαεροπορικών συστημάτων, αεροδρόμια και δεκάδες εγκαταστάσεις παραγωγής όπλων στη Δαμασκό, στη Χομς, στην Ταρτούς, στη Λαττάκεια και στην Παλμύρα.
from Όλες Οι Ειδήσεις - Dnews https://ift.tt/izeGfrm
via IFTTT