Η συνταγή για την τέλεια γαλοπούλα από τους New York Times υπόσχεται να κάνετε τη διαφορά στο γιορτινό σας τραπέζι.
Τα μυστικά που κάνουν τη χριστουγεννιάτικη γαλοπούλα... λουκούμι αποκαλύπτουν οι New York Times.
Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να κάνετε τη διαφορά στο γιορτινό σας τραπέζι.
1. Στεγνώστε τη γαλοπούλα και αλατίστε την
Το 2006, ο Russ Parsons από τους Los Angeles Times έγραψε ότι ο καλύτερος τρόπος για να ψήσετε μια γαλοπούλα ολόκληρη ήταν να την έχετε αλατίσει στεγνή - ιδανικά δύο ή τρεις ημέρες πριν από το μαγείρεμα.
Αυτό δίνει χρόνο στο αλάτι να τραβήξει την υγρασία της γαλοπούλας και στη συνέχεια να εισχωρήσει στο κρέας της. Έτσι, κατά το ψήσιμο οι μυϊκές ίνες θα συγκρατήσουν καλύτερα την υγρασία, κάτι που θα κάνει τη γαλοπούλα και ζουμερή και καλά αλατισμένη.
Όσο νωρίτερα αλατίζετε τη γαλοπούλα (μέχρι και τρεις ημέρες πριν) τόσο πιο ζουμερή θα είναι, με τραγανή πέτσα.
{https://www.youtube.com/watch?v=njyzUtwo-dk}
2. Αλείψτε με μπαχαρικά
Αλείψτε τη γαλοπούλα με ένα μείγμα μπαχαρικών από αποξηραμένο κόκκινο τσίλι και δυόσμο, μαύρους κόκκους πιπεριού και σπόρους κύμινου για εγγυημένο άρωμα.
Αρχικά καβουρδίζετε τα αποξηραμένα τσίλι και τα μπαχαρικά σε ένα τηγάνι, στη συνέχεια τα αλέθετε καλά και με το μίγμα αλείφετε τη γαλοπούλα.
3. Ψήστε τη γαλοπούλα πάνω από πιπεριές
Το ψήσιμο της γαλοπούλας πάνω από ένα φρέσκιες πιπεριές ενισχύει το άρωμα από τα μπαχαρικά και παράλληλα προσφέρει ένα νόστιμο συνοδευτικό, χωρίς κόπο.
4. Χαράξτε τη γαλοπούλα πριν τη σερβίρετε
Αποφύγετε να κόψετε τη γαλοπούλα ενώ έχει πάρει τη θέση της στο γιορτινό τραπέζι. Μπορείτε να το κάνετε στην κουζίνα σας, ώστε να καλύψτε τυχόν λάθη με φρέσκα φύλλα δυόσμου.
Μπορείτε να ψήσετε τη γαλοπούλα πολύ πριν την άφιξη των καλεσμένων σας, αφήνοντάς την να ξεκουραστεί για μια ώρα για ευκολότερο κόψιμο και πιο ζουμερό αποτέλεσμα.
Αφού κόψετε το κρέας, μεταφέρετε τα κομμάτια σε ένα πιάτο ή πιατέλα. Περιχύστε το κρέας με το ζουμί από το σκεύος που μαγειρεύτηκε. Στη συνέχεια σκεπάστε την και αφήστε την σε θερμοκρασία δωματίου για έως και δύο ώρες ή στο ψυγείο για έως και 12 ώρες. Όταν είστε έτοιμοι να σερβίρετε, ξαναζεστάνετε το κρέας στον φούρνο σε χαμηλή θερμοκρασία και είναι σίγουρο ότι θα απολαύσετε το πιο μαλακό λευκό κρέας που έχετε φάει ποτέ.
from Όλες Οι Ειδήσεις - Dnews https://ift.tt/MleUvLJ
via IFTTT