Μπορεί το κόμμα να κρατηθεί σε ένα αξιοπρεπές ποσοστό ώστε να γίνει καταλύτης εξελίξεων στο χώρο; Οι εσωκομματικές εξελίξεις με επίκεντρο τους «87».
Στην πιο δύσκολη περίοδο της μετα-Τσίπρα εποχής εισέρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ μετά και την απώλεια της θέσης της αξιωματικής αντιπολίτευσης (τυπικά ίσως και από σήμερα) μετά τη διάσπαση από τον Στέφανο Κασσελάκη και τους «Κασσελίστας».
Το μεγάλο ζητούμενο για τα στελέχη του είναι να τον κρατήσουν δημοσκοπικά κοντά στο 5%, ενώ προοπτικά -και σε κάθε περίπτωση πριν το καλοκαίρι- το στοίχημα είναι να πλησιάσει ή και να σημειώσει διψήφιο ποσοστό ώστε να αποτελέσει καταλύτη εξελίξεων (και ανασύνθεσης) στο συγκεκριμένο χώρο.
Καθοριστικό ρόλο θα παίξει ο αριθμός των μελών που θα ψηφίσει για πρόεδρο του κόμματος στις 24 Νοεμβρίου και -εφόσον χρειαστεί δεύτερη Κυριακή- την 1η Δεκεμβρίου. Ένας αριθμός 50.000 μελών θα δώσει ελπίδα για επίτευξη των στόχων, ένας αριθμός 20.000 μελών θα αποτελέσει ταφόπλακα των ελπίδων.
Υποψήφιοι πρόεδροι είναι ο Σωκράτης Φάμελλος, ο Παύλος Πολάκης, ο Νικόλας Φαραντούρης και ο Απόστολος Γκλέτσος, ενώ η πλειοψηφούσα τάση (ίσως και σε απόλυτο βαθμό) μετά και την αποχώρηση των «Κασσελίστας» είναι οι «87».
Το ενοποιητικό στοιχείο των «87» ωστόσο έως σήμερα είναι η αντίθεσή τους στον Στέφανο Κασσελάκη. Μετά όμως τη διάσπαση και την αποχώρηση των «Κασσελίστας» στο εσωτερικό τους δεν υπάρχει ενιαία άποψη. Παράλληλα δείχνει να υπάρχει και μια υπόγεια αντιπαράθεση με στελέχη όπως (κυρίως) ο Νίκος Παππάς, ενώ ενδιαφέρον έχει πώς θα ανασυγκροτηθεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα μετά τη διάσπαση, ποιο στέλεχος δηλαδή θα αντικαταστήσει τη Θεοδώρα Τζάκρη από τη θέση της γραμματέως της ΚΟ και ποιο τον Θάνο Μωραΐτη από τη θέση του διευθυντή.
from Όλες Οι Ειδήσεις - Dnews https://ift.tt/sRjlHMo
via IFTTT