Αλλάζει ο τρόπος με τον οποίο μεταβολίζουμε τις τροφές μετά τα 40, ανεβάζοντας την χοληστερίνη μας, σύμφωνα με μελέτη του Στάνφορντ.
Το να αποφύγετε την κατανάλωση μπριζόλας στα 40 σας, θα μπορούσε να είναι το μυστικό για τη διατήρηση υγιών επιπέδων χοληστερίνης και την πρόληψη της αύξησης της αρτηριακής πίεσης.
Όταν το σώμα δεν διαχειρίζεται τη χοληστερόλη, κάθεται κατά μήκος των τοιχωμάτων των αρτηριών και τις φράζει. Αυτό επιβαρύνει περισσότερο την καρδιά και έτσι αυξάνεται η αρτηριακή πίεση.
Οι επιστήμονες συνιστούν τη μείωση της πρόσληψης κορεσμένων λιπαρών, ψητών και τηγανητών προϊόντων μετά τα 40. Ωστόσο, για όσους διστάζουν να αποβάλουν τελείως τη μπριζόλα από τη διατροφή τους, η Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ προτείνει να επιλέξουν μικρότερα, άπαχα κομμάτια.
Εναλλακτικά, η μετάβαση σε πρωτεΐνες με χαμηλότερα κορεσμένα λιπαρά, όπως το κοτόπουλο χωρίς πέτσα, είναι μια επιλογή φιλική προς τη χοληστερόλη.
Ερευνητές του Στάνφορντ, κατέληξαν πάντως στο συμπέρασμα ότι η επεξεργασία των τροφίμων του σώματός μας αλλάζει σημαντικά στα σαράντα μας, ενώ στα 60 μας παρατηρείται μείωση της μυϊκής μάζας, υποδεικνύοντας την ανάγκη να επικεντρωθούμε περισσότερο στην προπόνηση δύναμης.
Ωστόσο, σύμφωνα με το healthstat.gr, η μελέτη αποκάλυψε ότι η οστική πυκνότητα εξασθενεί στη δεκαετία των σαράντα, γεγονός που σημαίνει ότι τα άτομα αυτής της ηλικίας, θα πρέπει να κάνουν δραστηριότητες, όπως το περπάτημα ή το τζόκινγκ.
Η κατανάλωση τροφίμων πλούσιων σε βιταμίνη D μπορεί επίσης να συμβάλει στην επιβράδυνση της διαδικασίας γήρανσης, σύμφωνα με τα ευρήματα των ερευνητών.
Η καλύτερη διατροφή θα βοηθήσει στην πτώση του μεταβολισμού των λιπιδίων που εμφανίζεται κοντά στην ηλικία των 40. Και η προπόνηση ενδυνάμωσης είναι σημαντική, ειδικά όταν πλησιάζετε τα 60, σε μια ηλικία που παρατηρείται απώλεια μυϊκής μάζας.
from Όλες Οι Ειδήσεις https://ift.tt/C6icm1y
via IFTTT