Στα δικαστήρια πάει την ΔΟΕ το Υπουργείο Παιδείας για την αυριανή απεργία και τα κλειστά σχολεία

Στα δικαστήρια πάει την ΔΟΕ το Υπουργείο Παιδείας για την αυριανή απεργία και τα κλειστά σχολεία

Το Υπουργείο Παιδείας ζητά να βγει παράνομη και καταχρηστικη η αυριανή 24ωρη απεργία της ΔΟΕ, τι απαντούν οι δάσκαλοι

Η αυριανή 24ωρη απεργία των δασκάλων και το ενδεχόμενο για κλειστά σχολεία οδήγησε το Υπουργείο Παιδείας να κινηθεί νομικά κατά της ΔΟΕ ζητώντας από την Δικαιοσύν να χαρακτηριστεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία και ουσιαστικά να μην πραγματοποιηθεί.

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας « Σήμερα το πρωί στις 11:00 π.μ. επιδόθηκε αγωγή των παραπάνω υπουργείων κατά της Δ.Ο.Ε. και με την, φασόν όπως συνηθίζουν πλέον, διαδικασία του κατεπείγοντος εκδικάζεται την ίδια μέρα στη 1 το μεσημέρι. Αντί τα υπουργεία Παιδείας και Οικονομικών να λύσουν τα οξυμμένα προβλήματα στο χώρο της εκπαίδευσης, προβλήματα τα οποία η Δ.Ο.Ε. αναδεικνύει με την 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση (π.χ. αυξήσεις στους μισθούς, υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, κατάργηση της αντιεπιστημονικής αξιολόγησης, δικαιώματα στους αναπληρωτές) προσπαθεί να καταπνίξει κάθε φωνή αντίστασης και διεκδίκησης.»

Οι δάσκαλοι εμμένουν και διαμηνύουν «Η αυριανή απεργία θα γίνει κανονικά»

Παράλληλα στην ανακοίνωσή της η ΔΟΕ διαμηνύει ότι όποια κι αν είναι η απόφαση του δικαστηρίου η Διδασκαλική Ομοσπονδία δεν προτίθεται να κάνει πίσω και θα γίνουν κανονικά οι απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα. Όπως αναφέρουν «Προκαταβολικά ενημερώνουμε προς πάσα κατεύθυνση: η απεργία μαζί με τις πάνω από 50 απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα στις 23 Οκτώβρη 2024, ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ! Ήδη υπάρχει αίτημα επαναπροκήρυξης από την ΑΔΕΔΥ. Καλούμε όλους τους συναδέλφους/συναδέλφισσες να συμμετέχουν στην αυριανή απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις, να δώσουν βροντερό μήνυμα προς την κυβέρνηση πως ο κλάδος είναι αποφασισμένος να μην εκχωρήσει σπιθαμή από τα κατακτημένα δικαιώματά του. Όλοι και όλες στην έκτακτη κινητοποίηση στις 13:00 στα δικαστήρια στην Ευελπίδων. Όλοι και όλες στις απεργιακές συγκεντρώσεις της χώρας, στην Αθήνα στα Προπύλαια στις 12:00 Η απόπειρα φίμωσης της φωνής των εκπαιδευτικών, των δασκάλων του λαού ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!»

Πρόεδρος της ΔΟΕ στο Dnews: «Θέλουν να μας γυρίσουν 50 χρόνια πίσω - Διεκδικούμε τη μόρφωση που αξίζει στα παιδιά μας»

Σε δηλώσεις του στο Dnews ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Σπύρος Μαρίνης, τονίζει χαρακτηριστικά ότι « Εκπαιδευτικοί, γονείς, μαθητές κλείνουμε τα Σχολεία μας και διεκδικούμε τη μόρφωση που αξίζει στα παιδιά μας, σε ασφαλή κτίρια, με όλο το απαραίτητο προσωπικό, αυξήσεις στους μισθούς μας, επιστροφή 13ου και 14ου μισθού, το κλεμμένο ΜΚ μας, ίσα εργασιακά δικαιώματα για όλες και όλους! Με λίγα λόγια, Διεκδικούμε τις ζωές! Δεν είναι ακόμα μια απεργία! Είναι ένα βήμα που κλιμακώνει τον αγώνα μας ενάντια στην κυβερνητική πολιτική της αδιοριστίας, της υποχρηματοδότησης της παιδείας, των συγχωνεύσεων και των διώξεων! Είναι η ώρα να φωνάξουμε «ΩΣ ΕΔΩ!»
Σπάμε το κλίμα τρομοκρατίας που παλεύουν με νύχια και με δόντια να μας επιβάλλουν και τους λέμε ότι ο αγώνας μας είναι δίκαιος και θα νικήσουμε!».

«Απεργούμε μαζί με τις συναδέλφισσες και συναδέλφους νηπιαγωγούς και τις/ τους συναδέλφους των ολιγοθέσιων δημοτικών και απαιτούμε να εξισωθεί το ωράριό τους με των υπολοίπων. Απεργούμε μαζί με τις αναπληρώτριες και τους αναπληρωτές και απαιτούμε εξίσωση των εργασιακών δικαιωμάτων και των αδειών τους με αυτά των μονίμων. Απαιτούμε μαζικούς διορισμούς και να σταματήσει το αίσχος των 50.000 αναπληρωτών κάθε χρόνο, που στην ουσία αναπληρώνουν τους εαυτούς τους από τη μια άκρη της χώρας ως την άλλη. Απεργούμε για να πάψουμε να βλέπουμε εικόνες ντροπής με συναδέλφισσες και συναδέλφους να κοιμούνται σε camping, αυτοκίνητα, παραλίες. Για όλους τους μαθητές και μαθήτριές μας που στερούνται το δικαίωμά τους σε Παράλληλη Στήριξη, νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό και φοίτηση σε Τμήματα Ένταξης. Για τα 25αρια τμήματα που αν δεν τα πάρουν πίσω, θα γενικευτούν και απαιτούμε μείωση του αριθμού των μαθητ(ρι)ών σε όλες τις τάξεις. Στον αγώνα για αυξήσεις, εργασιακά δικαιώματα, ασφάλεια κανείς δεν περισσεύει και κανείς δεν πρέπει να λείπει! Θέλουν να μας γυρίσουν 50 χρόνια πίσω! Δε θα το επιτρέψουμε!»

Απεργία δασκάλων στις 23 Οκτωβρίου - Τι θα γίνει με τα μαθήματα και το ολοήμερο

Είναι στη διακριτική ευχέρεια Δασκάλων και Νηπιαγωγών να αποφασίσουν την συμμετοχή τους στην αυριανή απεργία που έχει κηρύξει η ΔΟΕ όπως και για το αν θα ενημερώσουν εκ των προτέρων τους γονείς των μαθητών της τάξης του για το τι θα πράξουν. Είθισται οι εκπαιδευτικοί να ειδοποιούν τους γονείς για την πρόθεσή τους να απεργήσουν ώστε να διευθετηθεί ποιος θα κρατήσει τα παιδιά στο σπίτι όμως έγκειται καθαρά στην διάθεση του εκπαιδευτικού και δεν είναι υποχρεωτικό. Αξίζει επίσης οι γονείς να έχουν κατά νου ότι μπορεί να γίνουν κανονικά τα μαθήματα της τάξης του παιδιού εφόσον δεν απεργεί ο δάσκαλος όμως μπορεί να απεργεί ο δάσκαλος που έχει αναλάβει το ολοήμερο. Σε αυτή την περίπτωση καλό θα είναι να ρωτήσετε τον υπεύθυνο του ολοήμερου σε Νηπιαγωγείο και Δημοτικό για το τι προτίθεται να πράξει την μέρα της απεργίας.

#ΔΟΕ #ΑΠΕΡΓΙΑ #ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ_ΠΑΙΔΕΙΑΣ #ΚΛΕΙΣΤΑ_ΣΧΟΛΕΙΑ


from Όλες Οι Ειδήσεις https://ift.tt/wHDTSKc
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη