Εξάρχου: Ορατή η πρόοδος αλλά και η ανάγκη για περισσότερες μεταρρυθμίσεις

Εξάρχου: Ορατή η πρόοδος αλλά και η ανάγκη για περισσότερες μεταρρυθμίσεις

Ο κ. Εξάρχου αναγνώρισε τα σημαντικά βήματα που έχουν γίνει, με την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας να αποτελεί ένα σημαντικό επίτευγμα, ωστόσο επεσήμανε ότι αυτό δεν επαρκεί για να δημιουργήσει το απαραίτητο επενδυτικό κύμα.

Στην πρόοδο της ελληνικής οικονομίας και στην ανάγκη για περισσότερες μεταρρυθμίσεις ώστε να προσελκυστούν μεγάλες επενδύσεις αναφέρθηκε ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Intrakat – ΑΚΤΩΡ και partner της Thrivest Holdings, Αλέξανδρος Εξάρχου, μιλώντας στο 3ο Οικονομικό Συνέδριο της «Ναυτεμπορικής» στην Αθήνα.

Σύμφωνα με τον κ. Εξάρχου, ενώ το ενδιαφέρον των ξένων επενδυτών είναι υπαρκτό, υπάρχουν ακόμα επιφυλάξεις λόγω των εμποδίων που παραμένουν, και είναι απαραίτητο η χώρα να αλλάξει το παραγωγικό της μοντέλο για να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητά της σε διεθνές επίπεδο. Μόνο έτσι θα μπορέσει η ελληνική οικονομία να διασφαλίσει μια βιώσιμη ανάπτυξη, η οποία θα προσελκύσει σταθερά κεφάλαια από το εξωτερικό.

Ο κ. Εξάρχου αναφέρθηκε επίσης στη νέα Attica Bank και στον ρόλο της κυβέρνησης και της Τράπεζας της Ελλάδος στη δημιουργία του «Ηρακλή 3» και του 5ου τραπεζικού πυλώνα. Υποστήριξε πως η νέα Attica Bank θα ενισχύσει σημαντικά την ελληνική οικονομία, παρέχοντας χρηματοδοτικές λύσεις στις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις. Διαβεβαίωσε, μάλιστα, πως τα λάθη του παρελθόντος, όπως τα υψηλά Μη Εξυπηρετούμενα Ανοίγματα (NPE), δεν θα επαναληφθούν, εξασφαλίζοντας ένα υγιές τραπεζικό περιβάλλον.

#ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ_ΕΞΑΡΧΟΥ #INTRAKAT #ΑΚΤΩΡ #ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ


from Όλες Οι Ειδήσεις https://ift.tt/K4D59PJ
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη