Γ. Σαρακιώτης: «Νησιά του Αιγαίου χωρίς δικαιώματα σε Α.Ο.Ζ. και υφαλοκρηπίδα με υπογραφή Ν.Δ.»

«Νησιά του Αιγαίου χωρίς δικαιώματα σε Α.Ο.Ζ. και υφαλοκρηπίδα με υπογραφή Ν.Δ.»

Στην εκπομπή του OPEN «Ώρα Ελλάδος», με τον Παναγιώτη Στάθη και το Γιάννη Κολοκυθά, εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να τοποθετηθεί επί των εξελίξεων στα ελληνοτουρκικά, αλλά και στο εσωτερικό του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Όπως επεσήμανε αρχικά ο κ. Σαρακιώτης: «Αυτή τη στιγμή, στη διαβούλευση του Υπουργείου Περιβάλλοντος έχει αναρτηθεί το Ειδικό Χωροταξικό Σχέδιο για τον Τουρισμό και απαγορεύει την τουριστική δραστηριότητα σε ακατοίκητα νησιά και βραχονησίδες, με πρόσχημα την προστασία του περιβάλλοντος. Η εν λόγω απαγόρευση, ωστόσο, είναι εκ διαμέτρου αντίθετη προς την πάγια ελληνική θέση, η οποία συναρτάται με το άρθρο 121, παρ. 3, της Σύμβασης για το Δίκαιο της Θάλασσας και αναφέρει ότι “όλα τα νησιά και όλες οι βραχονησίδες, που εμφανίζουν οικονομική δραστηριότητα, έχουν πλήρη δικαιώματα σε Α.Ο.Ζ. και υφαλοκρηπίδα”. Έτσι, η Ελληνική Κυβέρνηση ικανοποιεί την τουρκική στρατηγική μέσω νομοθετικής πρωτοβουλίας της. Μέσω της στέρησης της οικονομικής δραστηριότητας από τα ακατοίκητα νησιά και τις βραχονησίδες με νόμο Ελληνικής Κυβέρνησης, απεμπολούμε δικαιώματά μας. Ας σταματήσουμε να μιλάμε γενικά και ας απαντήσει επιτέλους η Ν.Δ. σε συγκεκριμένα ερωτήματα. Αν θέλει ο κ. Σαμαράς, να απαντήσει και εκείνος συγκεκριμένα, όχι με χρησμούς σαν άλλη “Πυθία”».

Παράλληλα, ο Βουλευτής Φθιώτιδας τόνισε: «Η ως άνω πρωτοβουλία της Κυβέρνησης δεν αποτελεί “κεραυνό εν αιθρία”. Στην πρώτη του συνέντευξη μετά τις εκλογές, ο κ. Μητσοτάκης είχε αναφέρει ότι “οποιαδήποτε συμφωνία με την Τουρκία ενδεχομένως να σημάνει υποχωρήσεις”. Είναι δυνατόν, πριν ξεκινήσουν οι συζητήσεις, το ένα μέρος να προαναγγέλλει ότι “θα υποχωρήσει”; Σε ποια ζητήματα; Πού θα κάνουμε υποχωρήσεις; Πριν ένα μήνα, ο κ. Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον κ. Ερντογάν και δεν έχει έρθει ακόμη στην Εθνική Αντιπροσωπεία να ενημερώσει επισήμως για τις συζητήσεις και μαθαίνουμε από τον Τούρκο Πρόεδρο (!) ότι “θα ανοίξουν θέματα του Αιγαίου από Γενάρη”».

Κλείνοντας, ερωτώμενος για τις εξελίξεις στο εσωτερικό του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία, ο κ. Σαρακιώτης υπογράμμισε: «Η χώρα αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα από τα εθνικά μέχρι την καθημερινότητα των πολιτών και οφείλουμε, ως Αξιωματική Αντιπολίτευση, να αντιληφθούμε ότι πρέπει να βρεθούμε στο πλευρό της κοινωνίας και να σταματήσουν οι εσωκομματικές εντάσεις. Κουραστήκαμε και κουράσαμε. Πρέπει να πάμε στην εκλογική διαδικασία άμεσα και χωρίς κανέναν αποκλεισμό υποψηφίου».

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη