Ροντέο η ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ: Υποψηφιότητα και πόθεν έσχες Κασσελάκη δια… αντιπροσώπου και αποχωρήσεις

Ροντέο η ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ: Υποψηφιότητα και πόθεν έσχες Κασσελάκη δια… αντιπροσώπου και αποχωρήσεις

«Κανένας που πληροί τις προϋποθέσεις δεν θα αποκλειστεί από τη διαδικασία» τόνισε ο Νίκος Παππάς.

Η Θεοδώρα Τζάκρη κατέθεσε στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ την υποψηφιότητα του Στέφανου Κασσελάκη με 87 υπογραφές μελών της Κεντρικής Επιτροπής και το πόθεν έσχες του υποψηφίου.

«Σήμερα ολοκληρώθηκε η εκτροπή από μια συγκυριακή ψηφοφορία» δήλωσε η Θεωοδώρα Τζάκρη στις κάμερες. «Ό,τι και να κάνουν δεν μπορούν να εμποδίσουν το καινούργιο για να γεννηθεί, ό,τι και να κάνουν δεν μπορούν να εμποδίσουν την κοινωνία να εκλέξει τον Στέφανο Κασσελάκη, πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Κατέθεσα λοιπόν, σήμερα ενώπιον της Επιτροπής τις 87 συμβολικές υπογραφές που στηρίζουν την υποψηφιότητά του Στέφανου Κασσελάκη, 87 όσοι και αυτοί που τον ανέτρεψαν και το πόθεν έσχες του και δηλώνω ότι όλα τα υπόλοιπα θα τα πούμε στην κάλπη με την πανηγυρική εκλογή του στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ».

«Απέναντι στο σχέδιο της διαπλοκής υπάρχει το σχέδιο απόφασης που θα προτείνει η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ προς το συνέδριο» ανέφερε ο Νίκος Παππάς στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, απαντώντας εμμέσως στις σχετικές αναφορές του προχθεσινού βίντεο του Στέφανου Κασσελάκη ότι όσοι μιλούν για την ανάγκη συνεργασιών των κομμάτων του ευρύτερου προοδευτικού χώρου εντάσσονται σε κάποιο σχέδιο της διαπλοκής. 

Επιπλέον, ο Νίκος Παππάς «κάρφωσε» τον Ευάγγελο Αντώναρο για τις δηλώσεις του περί χουντικών αντιλήψεων, αναφέροντας: «Στις γραμμές μας δεν έχουν θέση απόψεις που σχετικοποιούν την έννοια της χούντας». Επίσης, ξεκαθάρισε ότι κανείς δεν έχει πρόθεση να κόψει υποψηφίους, υπογραμμίζοντας: «Κανένας που πληροί τις προϋποθέσεις δεν θα αποκλειστεί από τη διαδικασία». Τέλος, τάχθηκε υπέρ της ανοιχτής έκφρασης των θέσεων των υποψηφίων και της διεξαγωγής ντιμπέιτ.

Στο μεταξύ, συνεχίστηκε η ένταση στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς, αμέσως μετά την παρέμβαση της Θεοδώρας Τζάκρη, η οποία δήλωσε ότι καταθέτει την υποψηφιότητα του Στέφανου Κασσελάκη, με 87 υπογραφές και το πόθεν έσχες του πρώην πρόεδρο, ανέβηκε στο βήμα η Όλγα Γεροβασίλη και ανέφερε τα εξής:

«Δεν υπάρχουν υποψήφιοι πρόεδροι δια αντιπροσώπων. Οι προϋποθέσεις για την υποβολή υποψηφιότητας δεν είναι δύο (υπογραφές και πόθεν έσχες), αλλά είναι τρεις. Είναι και ο σεβασμός στις καταστατικές αρχές, στις αξίες και στις συλλογικές αποφάσεις του κόμματος. Όποιος δεν σέβεται τις δημοκρατικές αποφάσεις της πλειοψηφίας δεν μιλάει για τον ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ αλλά για ένα άλλο κόμμα. Ζητώ από τη Θεοδώρα Τζάκρη να ανακαλέσει όσα προσβλητικά έως υβριστικά εκστόμισε από αυτό εδώ το βήμα σε βάρος συντρόφων και συντροφισσών».

Λίγη ώρα μετά, αποχώρησαν οριστικά από την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ τα μέλη του οργάνου που πρόσκεινται στο κασσελακικό στρατόπεδο. Όπως ανέφεραν, αποχωρούν «για όλη αυτή τη μεθόδευση που επιχειρείται με τη μετάθεση διεξαγωγής του Έκτακτου Συνεδρίου και όλα όσα έλαβαν χώρα μέσα στην αίθουσα της συνεδρίασης».

«Απολύτως ευτελιστική η διαδικασία» σχολίασε ο Θανάσης Οικονόμου, επισημαίνοντας πως «προφανώς δεν είμαι υποψήφιος. Η μετάθεση μίας εβδομάδας δεν είναι πρόβλημα»

Από την πλευρά του, ο Θάνος Μωραΐτης είπε: «Είναι ξεκάθαρο ότι κάποιοι φοβούνται τα μέλη. Και αυτό το οποίο οργάνωσαν από χθές ήταν μια μεθόδευση Αναβολή διαδικασίας γιατι φοβούνται και το Συνέδριο. Είμαστε στη μάχη για το Συνέδριο το οποίο θα δώσει όλες τις απαντήσεις. Φοβούνται το μεγάλο ανοιχτό και δημοκρατικό συνέδριο. Οι μάσκες έπεσαν για αυτό. Δεν θα νομιμοποιήσουμε τη διαδικασία. Θα υπάρχει και Συνέδριο και εκλογή προέδρου».

#ΣΥΡΙΖΑ #ΣΤΕΦΑΝΟΣ_ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ


from Όλες Οι Ειδήσεις https://ift.tt/8pSwoE4
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη