Μήνυμα Γιάννη Σαρακιώτη για τη διπλή γιορτή της Λαμίας

Ενωτικό μήνυμα, με αφορμή τη διπλή γιορτή της 18ης Οκτωβρίου για την πόλη της Λαμίας, απηύθυνε ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης. Όπως αναφέρει ο κ. Σαρακιώτης:

«Η 18η Οκτωβρίου συνιστά ημέρα υψηλού συμβολισμού για την πόλη της Λαμίας, καθώς εορτάζεται η απελευθέρωσή της από τα ναζιστικά στρατεύματα, ενώ παράλληλα τιμάται και ο Πολιούχος της Λαμίας Άγιος Λουκάς, μία σπουδαία φυσιογνωμία της Ορθοδοξίας.

Το μήνυμα για Ελευθερία και Δημοκρατία, 80 χρόνια μετά την απελευθέρωση της Λαμίας, είναι περισσότερο επίκαιρο από ποτέ, με την Ελλάδα να αντιμετωπίζει σήμερα μείζονες γεωπολιτικές προκλήσεις ευρισκόμενη εν μέσω περιοχών γενικευμένης αστάθειας. Στις 18 Οκτωβρίου 1944, ο ΕΑΜ-ΕΛΑΣ και ο Άρης Βελουχιώτης είδαν τους αγώνες τους να δικαιώνονται με την αποχώρηση των κατοχικών δυνάμεων και τον ερχομό της πολυπόθητης Ελευθερίας. Τις θυσίες και το αίμα, που χύθηκε για Ανεξαρτησία και Δικαιοσύνη, τιμούμε σήμερα διατηρώντας ζωντανό το ιστορικό παράδειγμα της Αντίστασης προς κάθε καταπίεση και αυταρχισμό.

Χρόνια πολλά σε όλες και σε όλους!»

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη