Γαλλία: Ανακαλούνται ακατάλληλα δημητριακά, περιέχουν αλκαλοειδή τροπανίου

Γαλλία: Ανακαλούνται ακατάλληλα δημητριακά, περιέχουν αλκαλοειδή τροπανίου

Προειδοποίηση «μην το τρώτε» και ανάκληση για γνωστά δημητριακά.

Με απόφαση των Γαλλικών Αρχών Ασφάλειας Τροφίμων ανακαλούνται δημητριακά καθώς μετά από σχετικούς ελέγχους εντοπίστηκαν υψηλές συγκεντρώσεις σε αλκαλοειδή τροπανίου.

Ειδικότερα, η ανάκληση αφορά τα δημητριακά CEREALES coussins fourrés chocolat noisette της εταιρείας Auchan BIO με ημερομηνία λήξης στις 19/07/2025. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, αποφασίστηκε η ανάκληση λόγω υψηλής περιεκτικότητας σε αλκαλοειδή τροπανίου (Datura) πάνω από το κανονιστικό όριο.

Είναι μια κατηγορία οργανικών ενώσεων αζώτου που απαντώνται σε αρκετά είδη φυτών που μπορεί να είναι δηλητηριώδη, όπως η Datura. Η Datura, κοινώς στραμώνιο ή διαβολόχορτο ή τάτουλας, είναι ένα πολύ κοινό ζιζάνιο, χωροκατακτητικό φυτό, που απαντάται σε περιοχές με εύκρατο και τροπικό κλίμα. Η δηλητηρίαση από τα αλκαλοειδή τροπανίου προκαλεί ψυχοτρόπα αποτελέσματα. Είναι ισχυρά ηρεμιστικά, παραισθησιογόνα και προκαλούν καρδιακή επιτάχυνση ή χαλάρωση των μυών και μείωση των εκκρίσεων. Μπορούν να προκαλέσουν συμπτώματα όπως θολή όραση, διεσταλμένες κόρες, ξηροστομία, αίσθημα παλμών, ναυτία, πονοκεφάλους, υπνηλία και κόπωση. Σε υψηλές δόσεις υπάρχει κίνδυνος να οδηγήσουν σε πιθανή θανατηφόρα δηλητηρίαση ή σε βαθύ κώμα.

Αυτή είναι η ειδοποίηση για την ανάκληση των δημητριακών

ανακαλουνται δημητριακα

#ΑΝΑΚΑΛΟΥΝΤΑΙ #ΑΝΑΚΛΗΣΗ #ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ #ΓΑΛΛΙΑ


from Όλες Οι Ειδήσεις https://ift.tt/OALZJU8
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη