Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Φθιώτιδας για τις πρόσφατες εξελίξεις

Σάββατο 12/10/2024 η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με  πλειοψηφία, αποφάσισε αντιδημοκρατικά και αντικαταστατικά, ως άλλη  “Ιερά Εξέταση” ότι ο νόμιμα εκλεγμένος Πρόεδρος, Στέφανος Κασσελάκης, δεν  έχει το δικαίωμα να καταθέσει υποψηφιότητα για την Προεδρία του Κόμματος.  

Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Φθιώτιδας εξελέγη για πρώτη  φορά από το σύνολο των μελών του Κόμματος, έναντι των οποίων λογοδοτεί,  και αναγκάζεται να τοποθετηθεί εκ νέου ως προς την Απόφαση της Κ.Ε., που  επιλέγει να αγνοήσει την προσφάτως εκπεφρασμένη βούληση των μελών του  Κόμματος. 

Κατόπιν έκτακτης συνεδρίασης που έλαβε χώρα την 14η-10-2024,  εκδίδουμε, με συντριπτική πλειοψηφία, το παρόν Ψήφισμα, σεβόμενοι τις  Δημοκρατικές και Αγωνιστικές Παραδόσεις του λαού μας και επισημαίνουμε:  

-Αν ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επιθυμεί να είναι ακόμα κόμμα των μελών,  ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την ακύρωση της Απόφασης της Κ.Ε. περί αποκλεισμού της  υποψηφιότητας του Στέφανου Κασσελάκη, ο οποίος πρέπει να κριθεί από τα  μέλη, όπως και όλες οι υποψηφιότητες.  

 Στην Δημοκρατία και την Αριστερά δεν φοβόμαστε τις κάλπες και την λαϊκή βούληση.  

-ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ένα ανοιχτό και δίκαιο Συνέδριο, η έγκαιρη διενέργεια  του οποίου αποτελεί κομματική υποχρέωση, χωρίς αποκλεισμούς και κατά το  δοκούν ερμηνείες του καταστατικού.  

Πρακτικές άλλων εποχών δεν έχουν θέση σε ένα Κόμμα που επιθυμεί να  εκφράζει την σύγχρονή Αριστερά και τον Προοδευτικό κόσμο της χώρας.   Δεν υπάρχουν αδιέξοδα, όλα στο φως!  

Τέλος, την οριστική, αμετάκλητη και απρόσβλητη Απόφαση εκλογής  Προέδρου θα λάβουν αποκλειστικά και μόνο τα μέλη του Κόμματος, στα οποία  πρέπει να προσφύγουμε άμεσα.  

Υ.Γ. Κατά την προσφιλή στην, προσφάτως διαμορφωμένη και συγκυριακή,  πλειοψηφία τακτική, δηλώνουμε Ούτε βήμα πίσω!” και εφράζουμε την έντονη  διαφωνία μας σε τραμπούκικες πρακτικές εις βάρος μελών του Κόμματος,  προερχόμενες από οποιαδήποτε κατεύθυνση, ιδίως από αυτές που επιθυμούν να  διαδραματίσουν “καθοδηγητικό” ρόλο.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη