Θρίλερ στη Θεσσαλονίκη: Υπέστη εγκεφαλικό κι εκείνη τον δηλητηρίαζε με υδράργυρο

Θρίλερ στη Θεσσαλονίκη: Υπέστη εγκεφαλικό κι εκείνη τον δηλητηρίαζε με υδράργυρο

Η σύζυγος του 60χρονου του χορηγούσε από το στόμα υδράργυρο, ενώ ο ίδιος δεν μπορούσε να αντιδράσει λόγω εγκεφαλικού επεισοδίου.

Μια περίεργη υπόθεση δηλητηρίασης με υδράργυρο απασχολεί τις δικαστικές αρχές της Θεσσαλονίκης με φερόμενη δράστιδα μια υπήκοο Πολωνίας και θύμα τον 60χρονο σύζυγό της.

Σύμφωνα με το GrTimes, όλα ξεκίνησαν όταν το θύμα νοσηλεύτηκε με εγκεφαλικό επεισόδιο στο νοσοκομείο «Γ. Παπανικολάου» το καλοκαίρι του 2018.

Ο άνδρας κατέληξε τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους, ενώ λίγο πριν πάρει εξιτήριο είχε διαπιστωθεί πως στα σεντόνια του κρεβατιού του υπήρχαν ίχνη του βαρέως μετάλλου, λόγω εκροής από τα αφτιά του ασθενούς.

Οι εργαστηριακές εξετάσεις τότε δεν έδειξαν συγκέντρωση υδραργύρου σε τοξικά επίπεδα.

Μετά τον θάνατο του 60χρονου ωστόσο ζητήθηκε η εκταφή του πτώματος και τον Δεκέμβριο του 2018, ύστερα από ιατροδικαστική πραγματογνωμοσύνη, προέκυψαν υψηλότατες συγκεντρώσεις υδραργύρου στο σώμα και σε όργανα του θανόντος.

Η υπόθεση πήγε στο αρχείο ελλείψει ενοχοποιητικών στοιχείων, ωστόσο στη συνέχεια ανασύρθηκε ξανά, ενώ ασκήθηκε ποινική δίωξη εις βάρος της Πολωνής - και κατά πολύ νεότερης - συζύγου του θύματος.

Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα, η γυναίκα χορηγούσε υδράργυρο από το στόμα του ασθενούς, ο οποίος δεν ήταν σε θέση να αντιδράσει, λόγω του εγκεφαλικού επεισοδίου που είχε υποστεί νωρίτερα.

Η υπόθεση οδηγήθηκε στην κυρία ανάκριση σχεδόν 6 χρόνια μετά τον θάνατο και την εκταφή του πτώματος ενώ ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για ανθρωποκτονία με δόλο.

#ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ #ΔΙΚΗ #ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΗ #ΥΔΡΑΡΓΥΡΟΣ


from Όλες Οι Ειδήσεις https://ift.tt/toXrFsz
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη