Αυτά είναι τα λαχανικά που πρέπει να αγοράζετε πάντα κατεψυγμένα

Αυτά είναι τα λαχανικά που πρέπει να αγοράζετε πάντα κατεψυγμένα

Πολλοί ειδικοί συνιστούν τη χρήση κατεψυγμένων λαχανικών, τα οποία μπορούν πραγματικά να παρέχουν υψηλότερα επίπεδα θρεπτικών συστατικών από τα φρέσκα λαχανικά.

Η υγιεινή διατροφή δεν είναι πάντα εύκολη. Η τήρηση μιας διατροφής πλούσιας σε λαχανικά προσφέρει τις απαραίτητες βιταμίνες και μέταλλα για να διατηρήσουμε το σώμα μας υγιές. Ωστόσο, ένα τέτοιο πρόγραμμα διατροφής μπορεί να είναι δύσκολο να εφαρμοστεί όταν τα λαχανικά είναι ακριβά ή εκτός εποχής.

Πολλοί ειδικοί συνιστούν τη χρήση κατεψυγμένων λαχανικών, τα οποία μπορούν πραγματικά να παρέχουν υψηλότερα επίπεδα θρεπτικών συστατικών από τα φρέσκα λαχανικά.

Γιατί να επιλέξετε κατεψυγμένα λαχανικά

Δεδομένου ότι τα κατεψυγμένα λαχανικά καταψύχονται αμέσως στη μέγιστη ωρίμανση, αυτό σημαίνει ότι κρατούν τις βιταμίνες και τα μέταλλά τους.

Τα κατεψυγμένα λαχανικά έχουν πολύ μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα χαλάσουν τόσο γρήγορα όσο τα φρέσκα. Αυτά τα προσυσκευασμένα λαχανικά έχουν ήδη καθαριστεί και προετοιμαστεί, καθιστώντας τα έτοιμα για ψήσιμο, κατευθείαν από την κατάψυξη.

Ο διατροφολόγος και ειδικός στην αθλητική ιατρική Δρ. Peter Brukner, συχνά ερωτάται για τα κατεψυγμένα τρόφιμα και πώς μπορούμε να τα ενσωματώσουμε στη διατροφή μας.

Ενώ πολλά λαχανικά μπορεί να είναι μια θετική προσθήκη στον καταψύκτη σας, ο Δρ. Brukner σημειώνει ότι ορισμένα λαχανικά είναι στην πραγματικότητα καλύτερο να τα αγοράζετε κατεψυγμένα.

Τα 6 λαχανικά που είναι καλύτερα κατεψυγμένα

  • Μπρόκολο: Το μπρόκολο είναι πλούσιο σε βιταμίνες C και K, καθώς και σε φυτικές ίνες, αναφέρει ο Δρ. Brukner. Το κατεψυγμένο μπρόκολο διατηρεί καλά την τραγανότητα και το λαμπερό πράσινο χρώμα του και μπορείτε να το απολαύσετε ως συνοδευτικό ή ως προσθήκη σε κάποια σαλάτα.
  • Σπανάκι: Το κατεψυγμένο σπανάκι είναι γεμάτο σίδηρο και πολλές βιταμίνες. Είτε χρησιμοποιείται σε smoothies, σούπες ή ζυμαρικά, το κατεψυγμένο σπανάκι είναι ένας εύκολος τρόπος για να προσθέσετε επιπλέον θρεπτικά συστατικά σε οποιοδήποτε γεύμα σας.
  • Αρακάς: Ο αρακάς, είναι μια εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης. Ακόμα και όταν είναι κατεψυγμένος, ο αρακάς μαγειρεύεται γρήγορα και είναι ένα βολικό και απλό λαχανικό.
  • Πιπεριές: Αυτά τα πολύχρωμα λαχανικά είναι ιδιαίτερα πλούσια σε βιταμίνες Α και C, σημειώνει ο Δρ. Brukner. Δεδομένου ότι η κατάψυξή τους δεν επηρεάζει την τραγανή υφή τους, μπορούν να προστεθούν πολύ εύκολα σε σαλάτες.
  • Κουνουπίδι: Το κουνουπίδι είναι μια εξαιρετική πηγή φυτικών ινών και μαγειρεύεται καλά όταν είναι κατεψυγμένο. Αυτό το λαχανικό μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως υποκατάστατο με χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες.
  • Ανάμεικτα Λαχανικά: Μπορείτε συχνά να βρείτε ανάμεικτα σακουλάκια λαχανικών στους καταψύκτες καταστημάτων, κάτι που είναι ένας βολικός τρόπος για να ενσωματώσετε πολλές πηγές θρεπτικών συστατικών σε ένα γεύμα.

Πηγή healthstat.gr

#ΛΑΧΑΝΙΚΑ #ΔΙΑΤΡΟΦΗ #ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΑ_ΤΡΟΦΙΜΑ


from Όλες Οι Ειδήσεις https://ift.tt/QKj8pmt
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη