Κασσελάκης: «Παράτυπη η ψήφος Βερναρδάκη στην πρόταση μομφής» - Ο πρώην υπουργός του απαντά με Μακιαβέλι

Κασσελάκης: «Παράτυπη η ψήφος Βερναρδάκη στην πρόταση μομφής» - Ο πρώην υπουργός του απαντά με Μακιαβέλι

«Νόμιζα ότι ασχολείται με την αλλαγή του πολιτεύματος», δήλωσε ο Βερναρδάκης για τον Κασσελάκη.

Πυρά κατά του Χριστόφορου Βερναρδάκη εξαπέλυσε ο Στέφανος Κασσελάκης, χαρακτηρίζοντας παράτυπη τη συμμετοχή του στην ψηφοφορία για την πρόταση μομφής.

Ο πρώην υπουργός σήκωσε το «γάντι» και απάντησε σε σκωπτικό ύφος, δηλώνοντας ότι πίστευε πως ο Στέφανος Κασσελάκης «ασχολείται με σοβαρά κατά την αντίληψή του» θέματα, όπως «η αλλαγή πολιτεύματος», ενώ συμπλήρωσε με νόημα μια ρήση του Μακιαβέλι από τον «Ηγεμόνα».

Κασσελάκης: «Ομολογία του Βερναρδάκη για παράτυπη συμμετοχή στην ψηφοφορίας»

«Ο κ. Χριστόφορος Βερναρδάκης σε πρόσφατη συνέντευξή του στην Ertnews δήλωσε ότι, αν και είναι "τυπικά μέλος της Κεντρικής Επιτροπής" και δεν έχει "καμία ουσιαστική, συγκεκριμένη και πρακτική ενασχόληση με το κόμμα", εντούτοις "χτύπησε το τηλέφωνο εκείνη την ημέρα" (ενν. στις 8 Σεπτέμβριου) και ψήφισε την πρόταση μομφής, σημειώνοντας ότι "ήταν η πρώτη του εμπλοκή μετά από χρόνια"», αναφέρει ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο Τύπου του Στέφανου Κασσελάκη.

Αυτή η δήλωση «εγείρει σοβαρά ερωτήματα σχετικά με τη συμμετοχή του στην Κ.Ε., καθώς σύμφωνα με το Καταστατικό "απουσία μέλους της Κ.Ε για 6 μήνες από τις συνεδριάσεις, τις δράσεις και τις λειτουργίες της, θεωρείται παραίτηση από την ιδιότητα αυτή"», επισημαίνεται στη συνέχεια.

«Η ομολογία του ιδίου του κου. Βερναδάκη για παράτυπη συμμετοχή του στην ψηφοφορία επί της πρότασης μομφής, έρχεται να προστεθεί στην περίπτωση του κου. Σπύρου Λαμπρινού, ο οποίος ψήφισε κι αυτός τηλεφωνικά στη μομφή, παρότι συμμετέχει ενεργά εδώ και μήνες στις εργασίες άλλου κόμματος, ήτοι της Νέας Αριστεράς», συμπληρώνει η πλευρά Κασσελάκη, που καταλήγει ότι η γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, «οφείλει» να δώσει άμεσα «πειστικές εξηγήσεις».

Βερναρδάκης: Κάνω πάντα νόμιμα και απολύτως συνειδητά πράγματα

Ο Χριστόφορος Βερναρδάκης δεν άργησε να απαντήσει, περνώντας στην αντεπίθεση.

«Είχα την εντύπωση ότι ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ασχολείται με σοβαρά (κατά την αντίληψη του, πάντα) θέματα της χώρας, όπως π.χ. την αλλαγή του πολιτεύματος όπως ξεφούρνισε πρόσφατα! Με τεράστια έκπληξη, όμως, πληροφορήθηκα σήμερα ότι ο Στ. Κασσελακης ασχολήθηκε μαζί μου και κυρίως με την ιδιότητα μου ως μέλους της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ και την ένταση της πολιτικής μου συμμετοχής στα δημόσια πράγματα», επισημαίνει στην απάντησή του ο πρώην υπουργός.

«Ας μην ανησυχεί. Κάνω πάντα νόμιμα πράγματα και απολύτως συνειδητά», υπογραμμίζει το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Θα επαναλάβω, απλώς, τη ρήση του Μακιαβέλι από τον Ηγεμόνα (1513): "Υπάρχουν τρία διαφορετικά είδη διοικητικής ικανότητας: στην πρώτη ο άνθρωπος κατανοεί αφ' εαυτού, στην δεύτερη κατανοεί όσα του εξηγούν άλλοι, και στην τρίτη δεν κατανοεί ούτε αφ' εαυτού ούτε μέσω άλλων. Η πρώτη είναι έξοχη, η δεύτερη είναι πολύ καλή, η τρίτη είναι άχρηστη"», καταλήγει ο Χριστόφορος Βερναρδάκης.

#ΣΤΕΦΑΝΟΣ_ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ #ΒΕΡΝΑΡΔΑΚΗΣ #ΣΥΡΙΖΑ


from Όλες Οι Ειδήσεις https://ift.tt/MnsfB9W
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη