«Χείρα φιλίας» του ακροδεξιού Μπαχτσελί στους Κούρδους: Η πρόταση στον Αμπντουλάχ Οτσαλάν

«Χείρα φιλίας» του ακροδεξιού Μπαχτσελί στους Κούρδους: Η πρόταση στον Αμπντουλάχ Οτσαλάν

Να λυθεί «το πρόβλημα των Κούρδων αδελφών μου» ζήτησε ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί, ανακοινώνοντας πρόταση «βόμβα» για τον Αμπντουλάχ Οτσαλάν.

Λίγες ημέρες μετά τον χαιρετισμό που αντάλλαξε με μέλη του φιλοκουρδικού DEΜ, o ηγέτης του ακροδεξιού MHP Ντεβλέτ Μπαχτσελί κάλεσε τον Αμπντουλάχ Οτσαλάν να «δώσει εντολή στο PKK να καταθέσει τα όπλα» και να σημάνει «το τέλος της τρομοκρατίας».

«Εάν αρθεί η απομόνωση του ηγέτη των τρομοκρατών, ας έρθει να μιλήσει στη συνεδρίαση της ομάδας DEM στη Μεγάλη Τουρκική Εθνοσυνέλευση. Ας φωνάξει ότι η τρομοκρατία έχει τελειώσει και η οργάνωση έχει διαλυθεί».

Εφόσον δείξει «την αποφασιστικότητα να διαλύσει την οργάνωση και να τερματίσει την τρομοκρατία», μπορεί να γίνει μια νομική ρύθμιση σχετικά με τη χρήση του «δικαιώματος στην ελπίδα», η οποία θα ανοίξει - έπειτα από χρόνια εγκλεισμού - το δρόμο για την άρση της απομόνωσης.

«Το χέρι που άπλωσα στο κόμμα DEM έχει συζητηθεί και έχει προκαλέσει προβληματισμό εδώ και μέρες. Οι φήμες δίνουν και παίρνουν. Κάποιοι προσπαθούν να βρουν βελόνα στα άχυρα [...] Το πρόβλημα της Τουρκίας δεν είναι οι Κούρδοι, αλλά η αυτονομιστική τρομοκρατική οργάνωση. Είναι επιτακτική ανάγκη να λυθεί το πρόβλημα των Κούρδων αδελφών μου, αλλά είναι μεγάλος κίνδυνος να αναφερόμαστε σε λύση στη βάση της συλλογικής ταυτότητας και της εθνικότητας.

»Το να λέμε ότι υπάρχει κουρδικό πρόβλημα είναι προπαγάνδα των υποκριτών που βλέπουν τους Κούρδους ως πρόβλημα και εκείνων που περιμένουν την καταστροφή. Το κράτος της Τουρκίας ποτέ δεν έτεινε προς την πολιτική της αφομοίωσης [...] Άλλο η τρομοκρατία και άλλο η πολιτική. Χωρίς την παράδοση των όπλων, οι Τούρκοι πολίτες δεν θα φτάσουν στο επίπεδο ανθρωπισμού που τους αξίζει.

Αξίζει να σημειωθεί πώς - όπως διευκρινίζουν τουρκικά ΜΜΕ - με τη κίνησή του φέρεται να είναι σύμφωνος και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

#ΤΟΥΡΚΙΑ #ΚΟΥΡΔΟΙ #ΝΤΕΒΛΕΤ_ΜΠΑΧΤΣΕΛΙ #ΟΤΣΑΛΑΝ #ΑΜΠΝΤΟΥΛΑΧ_ΟΤΣΑΛΑΝ


from Όλες Οι Ειδήσεις https://ift.tt/ALqa5GM
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη