Αχτσιόγλου: Η ελληνική οικονομία είναι μία από τις τέσσερις πλέον αδύναμες στην Ευρώπη

Αχτσιόγλου: Η ελληνική οικονομία είναι μία από τις τέσσερις πλέον αδύναμες στην Ευρώπη

«Η ελληνική οικονομία είναι μία από τις τέσσερις πλέον αδύναμες στην Ευρώπη στο εισόδημα, στον πραγματικό μισθό, στις επενδύσεις, στην παραγωγικότητα και τα τελευταία χρόνια η θέση μας χειροτερεύει. Στην πραγματικότητα έχουμε μία φθηνή οικονομία», δήλωσε η Έφη Αχτσιόγλου στον "Αθήνα 9.84".

«Το χειρότερο είναι πως υπάρχει ένα τρομακτικό άνοιγμα των ανισοτήτων. Τα κέρδη των εισηγμένων στο Χρηματιστήριο εταιρειών έχουν υπερπενταπλασιαστεί τα χρόνια της διακυβέρνησης Μητσοτάκη, μιλάμε για τρομακτική συγκέντρωση πλούτου, και την ίδια ώρα έχει φτωχοποιηθεί η κοινωνία και τα μεσαία στρώματα έχουν πέσει προς τα κάτω», πρόσθεσε.

«Αυτό δεν είναι φυσικό φαινόμενο, είναι οι πολιτικές επιλογές και η συγκεκριμένη στρατηγική της κυβέρνησης της ΝΔ, η οποία κάνει αναδιανομή από τα κάτω προς τα πάνω, δηλαδή μεταφορά πλούτου από τα λαϊκά και μεσαία στρώματα στα ανώτερα κλιμάκια της πυραμίδας», υπογράμμισε.

Σημείωσε, ακόμα, ότι «στον προοδευτικό, αριστερό χώρο υπάρχει ένα κενό εκπροσώπησης. Υπάρχουν τα κοινωνικά στρώματα που πιέζονται πολύ έντονα από την πολιτική στην οικονομία, στους μισθούς, στην ακρίβεια και στον ΦΠΑ, από την υποβάθμιση του δημόσιου συστήματος υγείας και τις ιδιωτικοποιήσεις, αλλά δεν έχουν χώρο πολιτική έκφρασης. Υπάρχουν κοινωνικές αντιδράσεις, διαμορφώνονται πυρήνες, όμως χρειάζεται μία πιο συγκροτημένη πολιτική εκφορά αυτού του μετώπου, για να μπορεί να παράγει αποτελέσματα και να δώσει και πολιτική λύση».

Η κ. Αχτσιόγλου επισήμανε τον κίνδυνο από την άνοδο της ακροδεξιάς στην Ευρώπη και στην Ελλάδα και τόνισε ότι «η στρατηγική των προοδευτικών δυνάμεων πρέπει να είναι πλήρως αντιπαραθετική με τη δεξιά σε όλα τα επίπεδα. Μάχη των ιδεών σημαίνει να μιλάς καθαρά για τις θέσεις σου, αυτό είναι πολύ κρίσιμο, αν αρχίσεις και διολισθαίνεις κερδίζει χώρο ο αντίπαλος. Οι αριστερές και οι σοσιαλδημοκρατικές δυνάμεις πρέπει να έχουν σαφή και καθαρή στρατηγική απέναντι στη δεξιά».

Τέλος, σχολιάζοντας τα σενάρια περί αλλαγής του εκλογικού νόμου και αύξησης του ορίου εισόδου των κομμάτων στη Βουλή, ανέφερε ότι «ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί να κινείται σε αυτά τα ζητήματα με όρους Ι.Χ., σαν να έχει ένα δικό του κράτος και παίζει με τους θεσμούς, με τους κανόνες, με το Σύνταγμα. Όλα τα κόμματα της δημοκρατικής αντιπολίτευσης πρέπει να αντιδράσουν και να μην συμβεί κάτι τέτοιο, γιατί δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στον κ. Μητσοτάκη να μεταχειρίζεται τη χώρα και τους θεσμούς σαν να είναι ελέω θεού μονάρχης».

#ΕΦΗ_ΑΧΤΣΙΟΓΛΟΥ #ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ #ΕΥΡΩΠΗ


from Όλες Οι Ειδήσεις https://ift.tt/RrqUpDM
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη