Γνωστό αντρικό όνομα σήμερα στο Εορτολόγιο

Γνωστό αντρικό όνομα σήμερα στο Εορτολόγιο

Γνωστό και αγαπημένο το αντρικό όνομα που γιορτάζει σήμερα!

Σήμερα Τετάρτη 23 Οκτωβρίου είναι του Ιακώβου Αποστόλου του αδελφοθέου.

Γιορτάζουν δηλαδή οι:

Ιάκωβος, Ιακωβίνα, Ζακελίνα

Κατά την Ορθόδοξη Εκκλησία, πιστεύεται ότι ήταν ετεροθαλής αδελφός του Ιησού Χριστού από τον προηγούμενο γάμο του Ιωσήφ. Στην ρωμαιοκαθολική παράδοση γενικά ταυτίζεται με το Ιάκωβο, γιο του Αλφαίου, και τον Ιάκωβο τον Μικρό.

Ο Ιάκωβος δεν είχε ακολουθήσει τον Ιησού κατά τη διάρκεια της εν ζωή διδασκαλίας Του. Μετά την ανάστασή Του, όμως, ο Ιησούς παρουσιάσθηκε και σε αυτόν, κάνοντας τον να πιστέψει και στην συνέχεια να αναλάβει σημαντικό ρόλο στην εδραίωση της πρώτης αποστολικής εκκλησίας της Ιερουσαλήμ. (1 Κορινθίους 15:7· Πράξεις 15:6-29· Γαλάτες 2:9). Σύμφωνα με τον ιστορικό Ιώσηπο, θανατώθηκε από τους Ιουδαίους με λιθοβολισμό το 62 μ.Χ. Σύμφωνα με άλλη εκδοχή θανατώθηκε μετά από ρίψη του από Ναό όπου κήρυττε. Σε αυτό τον Ιάκωβο αποδίδεται η προς τις 12 διασπαρμένες φυλές «επιστολή Ιακώβου».

Ανατολή ήλιου: 07:42 - Δύση ήλιου: 18:36
Σελήνη 21.2 ημερών

#ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ_2024 #ΓΙΟΡΤΗ #ΧΡΟΝΙΑ_ΠΟΛΛΑ


from Όλες Οι Ειδήσεις https://ift.tt/aeSYv83
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη