Σημαντική ανακάλυψη: Μακεδονικός τάφος βρέθηκε στον Αχινό

Οι εργασίες στον αρχαίο Εχίνο (σημ. Αχινός) της νότιας περιοχής της Όθρυος έφεραν στο φως ευμέθη τάφο, ο οποίος εικάζεται ότι είναι μακεδονικής νοοτροπίας και χρήσεως, και μάλιστα την εποχή του Φιλίππου Β΄. Οι εργασίες διεκόπησαν προς το παρόν, ώστε να παρευρεθούν αρχαιολόγοι και να εκτιμήσουν το ανεκτίμητης ιστορικής αξίας εύρημα.

Το αρχαιολογικό εύρημα ανακαλύφθηκε στα 300 μέτρα μακριά από την Ακρόπολη της αρχαίας πόλεως.

Ο σημ. Αχινός ευρίσκεται επί των ερειπίων της αρχαίας πόλεως του Εχίνου, στους πρόποδες της Όθρυος, οι αναφορές της οποίας φθάνουν πίσω στον 5ο αιώνα της κλασσικής εποχής. Ο Φίλιππος όταν επέδραμε εδώ στην περιοχή μας (ήταν μάλιστα αυτός που έκτισε το Ορμίνιο (;) στον πευκόφυτο λόφο της Γορίτσας) την αφαίρεσε από την περιοικίδα της Αχαϊας Φθιώτιδος (σημ. Δήμος Αλμυρού) και την απέδωσε στους Μαλιείς, προκειμένου να διεκολυνθεί η διέλευσή του.

thenewspaper.gr

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη