Το πρώτο μήνυμα Νετανιάχου για την 7η Οκτωβρίου: Σήμερα το διάγγελμά του στους Ισραηλινούς

Το πρώτο μήνυμα Νετανιάχου για την 7η Οκτωβρίου: Σήμερα το διάγγελμά του στους Ισραηλινούς

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου υποσχέθηκε την Κυριακή ότι θα νικήσει τους «εχθρούς» του Ισραήλ, μία εβδομάδα αφότου ο ισραηλινός στρατός ξεκίνησε χερσαίες επιχειρήσεις εναντίον και της Χεζμπολάχ στον Λίβανο.

Το Ισραήλ τιμά σήμερα τη μνήμη των θυμάτων της επίθεσης που εξαπέλυσε πριν από έναν χρόνο η Χαμάς, με τον Νετανιάχου να διαμηνύει πως «μαζί θα πολεμήσουμε και μαζί θα νικήσουμε».

Κατά τη διάρκεια επίσκεψής του σε στρατιώτες που σταθμεύουν στο βόρειο Ισραήλ, ο Νετανιάχου ανέφερε πως «πριν από έναν χρόνο, δεχθήκαμε ένα τρομακτικό πλήγμα». Επισημαίνοντας πόδσ πολλά άλλαξαν στους δώδεκα μήνες που ακολούθησαν, ο Νετανιάχου είπε στους στρατιώτες: «Όλος ο κόσμος είναι έκπληκτος από τα πλήγματα που καταφέρνετε στους εχθρούς μας».

Σημειώνεται πως ο ισραηλινός πρωθυπουργός αναμένεται να εκφωνήσει σήμερα διάγγελμα προς το έθνος για την επέτειο της επίθεσης που εξαπέλυσε η Χαμάς.

Από την πλευρά του, ο αρχηγός του γενικού επιτελείου εθνικής άμυνας του Ισραήλ, Χέρτσι Χαλέβι, τόνισε ότι η χώρα του διεξάγει έναν «πόλεμο μακράς διαρκείας» εναντίον της Χαμάς και της Χεζμπολάχ, υπογραμμίζοντας ότι ο στρατιωτικός βραχίονας της Χαμάς «έχει ηττηθεί».

Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Γιοάβ Γκάλαντ απείλησε το Ιράν με επιδρομές ανάλογες εκείνων που σημειώνονται σε Γάζα και Λίβανο, εν είδει αντιποίνων για την πυραυλική επίθεση που εξαπέλυσε την Τρίτη η Τεχεράνη, προκαλώντας διεθνή ανησυχία για ευρύτερη ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή.

#ΜΠΕΝΙΑΜΙΝ_ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ #ΠΟΛΕΜΟΣ #ΧΑΜΑΣ #ΙΣΡΑΗΛ


from Όλες Οι Ειδήσεις https://ift.tt/lrj8VDC
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη