Προσπάθησε να πιάσει το κινητό, σφήνωσε για 7 ώρες ανάμεσα σε βράχους - Μόνο οι πατούσες της φαίνονταν (Εικόνες)

Προσπάθησε να πιάσει το κινητό, σφήνωσε για 7 ώρες ανάμεσα σε βράχους - Μόνο οι πατούσες της φαίνονταν (Εικόνες)

Η 23χρονη γλίτωσε χωρίς τραυματισμό, αλλά το κινητό της δεν «σώθηκε».

Αυτή την κίνηση σίγουρα θα τη μετανιώνει για καιρό. Γιατί όταν προσπάθησε να πιάσει το κινητό της, σφήνωσε για επτά ώρες ανάμεσα σε βράχους, με το κεφάλι κάτω και τα πόδια ψηλά.

Η 23χρονη περπατούσε με φίλους στη Hunter Valley, στην Αυστραλία, όταν το κινητό της έπεσε ανάμεσα σε βράχους. Προσπάθησε να το πιάσει, όμως γλίστρησε και έπεσε με το κεφάλι σε μια χαραμάδα βάθους τριών μέτρων, ανάμεσα σε δύο μεγάλους βράχους. Οι φίλοι της δεν μπορούσαν να τη φτάσουν, οπότε κάλεσαν σε βοήθεια.

Το περιστατικό συνέβη στις 12 Οκτωβρίου, αλλά τώρα έγινε γνωστό, καθώς το κέντρο άμεσης βοήθειας της Νέας Νότιας Ουαλίας έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες. Σε αυτές, φαίνονται μόνο οι πατούσες της 23χρονης από τη χαραμάδα.

vraxoi1_13407.jpg

«Η πρώτη σκέψη μου ήταν "πώς θα τη βγάλουμε από εκεί;". Δεν είχα αντιμετωπίσει ξανά κάτι τέτοιο», παραδέχθηκε ο διασώστης Πίτερ Γουάτς, από τους πρώτους που έφτασαν στο σημείο, μιλώντας στο CNN.

Στο σημείο που είχε σφηνώσει η γυναίκα δεν μπορούσε να φτάσει κανένα όχημα. Οπότε, «καταλήξαμε ότι ο μόνος τρόπος να τη βγάλουμε από εκεί ήταν να απομακρύνουμε αυτούς τους βράχους». Τις επόμενες επτά ώρες, αστυνομικοί, διασώστες, πυροσβέστες και εθελοντές εργάστηκαν για να την απελευθερώσουν.

vraxoi2_116ea.jpg

vraxoi3_cddff.jpg

Όσο προσπαθούσαν να την απεγκλωβίσουν, η 23χρονη έπρεπε να μείνει ακίνητη, καθώς υπήρχε ο φόβος να γλιστρήσει ακόμα πιο βαθιά. Δεν ήταν ο μόνος κίνδυνος. «Φοβόμασταν ότι ανά πάσα στιγμή, θα μπορούσε να πέσει πάνω της ένας βράχος που θα μετακινούσαμε», δήλωσε ο Γουάτς.

Παρά τις δυσκολίες, «ήταν τόσο ήρεμη και ψύχραιμη σε όλη τη διάρκεια. Ήμουν πολύ εντυπωσιασμένος. Εγώ θα ήμουν πανικόβλητος», σημείωσε. Όταν τελικά κατάφεραν να απομακρύνουν και τον τελευταίο βράχο- βάρους περίπου 500 κιλών- που ήταν εκείνος που τους δυσκόλεψε περισσότερο, έπρεπε να κάνουν μανούβρες, προκειμένου σιγά- σιγά να τη βγάλουν από το κενό που δημιούργησαν.

vraxoi4_ac634.jpg

vraxoi5_7ab12.jpg

Τη στιγμή που η 23χρονη απελευθερώθηκε ήταν «κουρασμένη και αρκετά ζαλισμένη. Όλο το αίμα της ήταν στο κεφάλι της οπότε δεν μπορούσε να σταθεί ή να περπατήσει», σύμφωνα με τον διασώστη.

Η γυναίκα ήταν τυχερή καθώς γλίτωσε με λίγες γρατσουνιές και μελανιές, ενώ μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο για ιατρική παρακολούθηση. Ωστόσο όλα αυτά έγιναν για το τίποτα. Το κινητό της παραμένει κάτω από τους βράχους.

vraxoi7_8617b.jpg

vraxoi6_bad04.jpg

#ΚΙΝΗΤΟ #ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ #ΔΙΑΣΩΣΗ #ΑΠΕΓΚΛΩΒΙΣΜΟΣ


from Όλες Οι Ειδήσεις https://ift.tt/ilWvTan
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη