ΔΕΗ: Άντλησε 600 εκατ. ευρώ με επιτόκιο 4,625%

ΔΕΗ: Άντλησε 600 εκατ. ευρώ με επιτόκιο 4,625%

Στις αγορές βγήκε σήμερα η ΔΕΗ, εκδίδοντας επταετές senior ομόλογο, μη ανακλήσιμο πριν την τριετία, με την επιχείρηση να αντλεί 600 εκατ. ευρώ, υπερβαίνοντας τον αρχικό στόχο των 500 εκατ. ευρώ.

Το βιβλίο προσφορών άνοιξε με αρχικές εκτιμήσεις για την τιμολόγηση (ΙΡΤ) στην περιοχή του 5%, αλλά τελικά η απόδοση έκλεισε στο 4,625%.

Η ΔΕΗ αναφέρει ότι τα έσοδα από την έκδοση θα χρηματοδοτήσουν τα υπό εξέλιξη έργα κεφαλαιακών δαπανών της εταιρείας και των θυγατρικών της, καθώς και τις δαπάνες και έξοδα της δημοπρασίας. Η επιχείρηση σκοπεύει στην εισαγωγή των ομολογιών στο χρηματιστήριο Euronext του Δουβλίνου για διαπραγμάτευση στη Διεθνή Χρηματιστηριακή Αγορά ή σε άλλον κατάλληλο τόπο διαπραγμάτευσης στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τη διαχείριση του βιβλίου προσφορών ανέλαβαν οι Citigroup Global Markets Europe AG, Goldman Sachs Bank Europe SE και HSBC Continental Europe ως Διεθνείς Συντονιστές, με τις BNP PARIBAS, Deutsche Bank, Nomura, Société Générale, Alpha Bank, Eurobank, Εθνική Τράπεζα, Optima, Πειραιώς, Ambrosia Capital, AXIA Ventures και Euroxx Χρηματιστηριακή να λειτουργούν ως συνδιαχειριστές.

#ΔΕΗ #ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ #ΕΠΙΤΟΚΙΟ #ΟΜΟΛΟΓΟ


from Όλες Οι Ειδήσεις https://ift.tt/oBVb5KL
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη