Μπορεί να δημιουργηθούν τυφώνες στη Μεσόγειο; - Ο Τσατραφύλλιας απαντά σε 5 ερωτήσεις με αφορμή τον Μίλτον

Μπορεί να δημιουργηθούν τυφώνες στη Μεσόγειο; - Ο Τσατραφύλλιας απαντά σε 5 ερωτήσεις με αφορμή τον Μίλτον

Πώς η κλιματική κρίση επηρέασε τον τυφώνα Μίλτον.

Καταστροφές και νεκρούς άφησε πίσω του στη Φλόριντα ο τυφώνας Μίλτον, που μπορεί να υποβαθμίστηκε στην κατηγορία 1, αλλά παραμένει επικίνδυνος, προκαλώντας ανεμοστρόβιλους και πλημμύρες στο πέρασμά του.

Με αφορμή το ισχυρό φαινόμενο, ο Γιώργος Τσατραφύλλιας σε ανάρτησή του δίνει απάντηση σε ερωτήσεις σχετικές με τους τυφώνες.

Ο μετεωρολόγος έγραψε:

- Μπορεί στη Μεσόγειο να δημιουργηθούν τυφώνες; Όχι.

- Τα 5 μέτρα νερού στις παράκτιες περιοχές της Φλόριντα αναφερόταν σε βροχόπτωση; Όχι. Σε μεταφορά της θάλασσας εξαιτίας των ανέμων.

- Τελικά ήταν τόσο ισχυρός όσο έδειχνε η πρόβλεψη; Όχι. Στις δυτικές όχθες της Φλόριντα υποβαθμίστηκε 1 κατηγορία. (Κατηγορία 2).

- Η κλιματική κρίση επηρέασε το φαινόμενο; Ναι. Ο πιο ζεστός κόλπος του Μεξικού εξαιτίας των παρατεταμένων υψηλών θερμοκρασιών τροφοδότησε με περισσότερους υδρατμούς το σύστημα και το δυνάμωσε.

- Ο κυκλώνα και ο τυφώνας είναι το ίδιο; Ναι. Η ονομασία έχει να κάνει με την περιοχή που εκδηλώνονται.

{https://ift.tt/Fz8XOfk}

#ΤΥΦΩΝΑΣ #ΤΥΦΩΝΑΣ_ΜΙΛΤΟΝ #ΓΙΩΡΓΟΣ_ΤΣΑΤΡΑΦΥΛΛΙΑΣ


from Όλες Οι Ειδήσεις https://ift.tt/9gsDvkX
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη