Εκλογές στη Γεωργία: Το κυβερνών φιλορωσικό κόμμα κερδίζει με ποσοστό 53%

Εκλογές στη Γεωργία: Το κυβερνών φιλορωσικό κόμμα κερδίζει με ποσοστό 53%

Το Γεωργιανό Όνειρο ανέφερε ότι θα εξασφαλίσει περίπου 90 από τις 150 έδρες του κοινοβουλίου.

Το κυβερνών Γεωργιανό Κόμμα της Γεωργίας απέσπασε ποσοστό 53% στις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν σήμερα, με καταμετρημένο το 70% των εκλογικών τμημάτων, ανακοίνωσε η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή.

Η συμμετοχή ανήλθε στο 58,94% και ο συνασπισμός των τεσσάρων κομμάτων της φιλοευρωπαϊκής αντιπολίτευσης συγκεντρώνει ποσοστό 38,28%. Το Γεωργιανό Όνειρο ανέφερε ότι θα εξασφαλίσει περίπου 90 από τις 150 έδρες του κοινοβουλίου, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο RIA.

Ο Ιβανισβίλι, ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής του κυβερνώντος κόμματος και πρώην πρωθυπουργός ανακοίνωσε νωρίτερα τη νίκη του στις εκλογές. «Είναι μια σπάνια περίπτωση σε όλον τον κόσμο το ίδιο κόμμα να καταγάγει τέτοιες επιτυχίες σε μια τόσο δύσκολη κατάσταση. Αυτή είναι μια καλή ένδειξη του ταλέντου του γεωργιανού λαού. Σας διαβεβαιώνω, η χώρα μας θα έχει μεγάλες επιτυχίες τα επόμενα τέσσερα χρόνια», πρόσθεσε.

Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν, χωρίς να περιμένει την ανακοίνωση των επίσημων αποτελεσμάτων, έσπευσε να συγχαρεί το φιλορωσικό κυβερνών κόμμα της Γεωργίας για τη «συντριπτική νίκη» του στις εκλογές. «Οι κάτοικοι της Γεωργίας ξέρουν ποιο είναι το καλύτερο για τη χώρα τους και σήμερα ακούστηκε η φωνή τους» ανέφερε.

#ΓΕΩΡΓΙΑ #ΕΚΛΟΓΕΣ


from Όλες Οι Ειδήσεις https://ift.tt/O23A1j4
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη