Μυστήριο με 4 θανάτους μωρών στην Αμαλιάδα: Τα ερωτήματα, το χρονικό και η έρευνα

Μυστήριο με 4 θανάτους μωρών στην Αμαλιάδα: Τα ερωτήματα, το χρονικό και η έρευνα

Παρέμβαση του εισαγγελέα είχαμε χτες με αφορμή τους 3 θανάτους μωρών στην Αμαλιάδα. Ανακοίνωση εξέδωσε χτες το βράδυ και το «Χαμόγελο του Παιδιού» και του τέταρτου μωρού.

Με μια περίεργη υπόθεση ασχολούνται οι Αρχές, με τους θανάτους μωρών σε Αμαλιάδα και Αχαΐα, με ακόμη μια καταγγελία να έρχεται στο φως της δημοσιότητας.

Συγκεκριμένα, μετά την είδηση ότι υπάρχει και τρίτος θάνατος παιδιού, φίλη και κουμπάρα της Ειρήνης αποκάλυψε ότι και το δικό της παιδί πέθανε, ενώ το πρόσεχε η 24χρονη. Το κοριτσάκι ηλικίας μόλις 6 μηνών και κατέληξε τον Φεβρουάριο του 2021 και είναι ο 4ος θάνατος παιδιού.

«Είπε πως ήταν όλα καλά και το παιδί ήταν νεκρό»

Όπως είπε η μητέρα στο Star: «Πήρε ο σύντροφός μου την Ειρήνη και της είπε "Πες μου τι έγινε με το παιδί". Και του είπε, «Μην ανησυχείς αντράκο μου, είναι όλα καλά» και το παιδί ήταν νεκρό! Της είπα «Πες μου τι έγινε, γιατί το παιδί ήταν μια χαρά» και μου είπε «Άκουσα έναν ήχο, σαν να μην μπορεί να ανασάνει το παιδί"».

«Ήταν τέσσερις αθώες ψυχούλες που δεν είχαν καν προλάβει να ζήσουν τίποτα. Είτε φταίει είτε όχι, να τονίσω δεν κατηγορώ, το λέω μόνο από υποψίες δικές μου. Εγώ θα το τρέξω νομικά».

Το χρονικό των θανάτων των μωρών σε Αχαΐα και Ηλεία

Κεντρικό πρόσωπο στην υπόθεση φαίνεται πως είναι η 24χρονη Ειρήνη, η οποία ήταν παρούσα σε όλους τους θανάτους. Το πρώτο νεκρό μωρό ήταν παιδί της Ειρήνης, ένα κοριτσάκι μόλις 19 ημέρων. Πέθανε στις 19 Ιουνίου 2022. Το δεύτερο κοριτσάκι δύο μηνών, επίσης παιδί της Ειρήνης, πέθανε στις 17 Οκτωβρίου 2023. Στις 5 Αυγούστου 2024 πέθανε το αγοράκι της καλύτερης φίλης της 24χρονης, με την οποία συγκατοικούν. Το αγοράκι ήταν μόλις 15 μηνών.

Η 24χρονη Ειρήνη αμύνθηκε λέγοντας πως: «Έχουν βγει τα αποτελέσματα, να πατήσετε να τα δείτε... Να τον αφήσετε ήσυχο τον Παναγιωτάκη γιατί τα έχετε μπερδέψει τα πράγματα. Να σε στείλω στον πατέρα του παιδιού να πας να ρωτήσεις».

«Το παιδί μου ήταν υγιέστατο και ξαφνικά πέθανε» λέει ο πατέρας

Ο πατέρας του μικρού Παναγιώτη που πέθανε τον περασμένο Αύγουστο παρουσία της μητέρας του και της 24χρονης Ειρήνης, δήλωσε ότι το παιδί του ήταν υγιέστατο:

«Ήταν ένα υγιέστατο παιδί, το παιδί μου. Ξαφνικά με παίρνουν τηλέφωνο και μου λένε ότι το παιδί πέθανε. Εγώ ψάχνω να βρω τώρα από τι μου έφυγε εμένα το παιδί μου και να δικαιωθεί το παιδί μου, αυτό ψάχνω».

Σημειώνεται πως για τον θάνατο του μικρού Παναγιώτη υπάρχουν αντιφατικοί ισχυρισμοί. Οι δύο μητέρες ισχυρίζονται ότι το παιδί ήταν ζωντανό όταν έφτασε στο νοσοκομείο, ενώ το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό υποστηρίζει ότι το παιδί ήταν νεκρό και ότι επί μιάμιση ώρα προσπαθούσαν να το επαναφέρουν στη ζωή.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Πάτρας διέταξε κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να αποσαφηνιστούν οι συνθήκες θανάτου των παιδιών.

Τι αναφέρει το «Χαμόγελο του Παιδιού»

Σχετικά με την υπόθεση στην περιοχή της Αχαΐας, είχε λάβει ανώνυμες αναφορές, στην Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή SOS 1056, το διάστημα 2017-2020, για τις συνθήκες διαβίωσης της οικογένειας της μητέρας, οι οποίες υποδείκνυαν σαφώς την ευάλωτη θέση της» αναφέρει το Χαμόγελο του Παιδιού.

Συνεχίζει λέγοντας πως «όπως πραγματοποιούμε σε κάθε ανάλογο περιστατικό ενημερώθηκαν άμεσα οι αρμόδιες Αστυνομικές και Εισαγγελικές Αρχές για να κινητοποιηθούν όλες οι διαδικασίες για την προστασία των παιδιών. Να σημειωθεί πως, μια εκ των αναφορών εστάλη με την με ένδειξη «Κατεπείγουσα». Επιπλέον, τον Αύγουστο του 2015 είχαμε δεχτεί κλήση στην Ευρωπαϊκή Γραμμή για τις Εξαφανίσεις 116000 από το Τμήμα Ασφαλείας της περιοχής για την εξαφάνιση της τότε ανήλικης μητέρας, ωστόσο πριν προχωρήσουμε στη δημοσιότητα της εξαφάνισης, η ανήλικη επέστρεψε στο σπίτι της».

Σύμφωνα με το Χαμόγελο του Παιδιού «τον Δεκέμβριο του 2020, μας εμπιστεύθηκε μέλος της οικογένειας που επισκέφθηκε το χώρο μας. Ακολούθησαν διαδικασίες από το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής, ακολουθώντας τις εντολές του εισαγγελέα. Το 2023, η μητέρα επικοινώνησε με το Τμήμα Υγείας του Οργανισμού για παροχή κατευθύνσεων για διαδικαστικά θέματα που αφορούσαν το βρέφος, το οποίο νοσηλευόταν σε Νοσοκομείο της Αθήνας. Εντός των επόμενων ημερών ενημερωθήκαμε πως το βρέφος απεβίωσε. Κατά την ίδια περίοδο, Κοινωνικές Υπηρεσίες της περιοχής που ασχολούνταν με την υπόθεση, επικοινώνησαν με τον Οργανισμό και αναφέρθηκε το γεγονός πως πριν από ένα έτος, είχε αποβιώσει το βρέφος της πρώτης εγκυμοσύνης της μητέρας με παρόμοιο τρόπο, πράγμα που προβληματίζει αρκετά την υπηρεσία. Έκτοτε, οι Αρμόδιες Αστυνομικές και Εισαγγελικές Αρχές διερευνούν τα αίτια θανάτου των δύο βρεφών της μητέρας».

Όπως υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή του «για ακόμη μια φορά, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ενημερώνει ότι αρμόδιοι για κάθε περιστατικό κακοποίησης/παραμέλησης παιδιού είναι οι Εισαγγελικές και Αστυνομικές Αρχές που οφείλουν να διερευνήσουν την κάθε υπόθεση. Κάθε αναφορά πρέπει να αξιολογείται από εξειδικευμένη ομάδα, και δεν αποτελεί υπόθεση ενός. Στην συγκεκριμένη περίπτωση, είχαν δημιουργηθεί ερωτηματικά αναφορικά με τον συντονισμό των αρμόδιων Αστυνομικών και Εισαγγελικών Αρχών αλλά και των Κοινωνικών υπηρεσιών που ασχολήθηκαν με τη διερεύνηση των συνθηκών διαβίωσης της οικογένειας της 24χρονης μητέρας, καθώς η μητέρα ήταν εμφανές πως βρισκόταν σε ευάλωτο οικογενειακό περιβάλλον, από την παιδική της κιόλας ηλικία, καθώς και για την υποστήριξη που έλαβε στο ρόλο της ως νέα μητέρα».

Αναφέρει ακόμα πως «πρέπει να συνεργαστούμε ως κοινωνία για να διασφαλίσουμε ότι τα παιδιά, αλλά και σε πολλές περιπτώσεις και το οικογενειακό τους περιβάλλον, λαμβάνουν τη φροντίδα και την προσοχή που χρειάζονται.

#ΜΩΡΑ #ΑΜΑΛΙΑΔΑ #ΕΡΕΥΝΑ


from Όλες Οι Ειδήσεις https://ift.tt/ie9OuVY
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη