Για τη διατύπωση των “όχι της δικής μας εποχής” κάνει λόγο στο μήνυμά του ο Γ. Σαρακιώτης με αφορμή την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

Για την ανάγκη διατύπωσης των «Όχι της δικής μας εποχής» κάνει λόγο στο μήνυμά του ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης, με αφορμή την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Όπως σημειώνει ο κ. Σαρακιώτης:

«Φέτος συμπληρώνονται 84 χρόνια από το ηρωικό ΟΧΙ του ελληνικού λαού και μια ακόμη σπουδαία σελίδα της σύγχρονης ιστορίας μας. 

Επρόκειτο για ένα μεγάλο και ηχηρό ΟΧΙ απέναντι στις φασιστικές δυνάμεις που συνιστά πολύτιμη παρακαταθήκη αρχών την οποία οφείλουμε να διαφυλάξουμε και της οποίας τα διδάγματα πρέπει να αξιοποιούμε. 

Καθώς η εποχή που διανύουμε έχει ανάγκη από τα δικά της ΟΧΙ. Τα ΟΧΙ που οφείλουμε να διατρανώνουμε απέναντι στη συνεχή υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου μας, τις χαμηλές απολαβές, την εργασιακή επισφάλεια και την παρατεταμένη ακρίβεια που διαβρώνει την κοινωνική συνοχή. 

Τα ΟΧΙ απέναντι στη βίαιη αναδιανομή του πλούτου, το μη συμπεριληπτικό μοντέλο ανάπτυξης που χτίζεται με μεθοδικότητα και την εξάλειψη της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας.

Τα ΟΧΙ απέναντι στην οικοδόμηση μιας κοινωνίας χαμηλών προσδοκιών που οδηγεί στην παραίτηση, το δημογραφικό τέλμα, με πρόδηλες τις αρνητικές μακροπρόθεσμες συνέπειες στην εθνική μας οικονομία. 

Τα ΟΧΙ απέναντι στις συνεχείς δοκιμασίες που υφίσταται η Δημοκρατία μας, με την υπονόμευση της αυτοτελούς λειτουργίας κρίσιμων θεσμών, όπως αυτού της Δικαιοσύνης, που εκτρέπουν τη χώρα από το δυτικό προσανατολισμό της. 

Τα ΟΧΙ απέναντι στους εθνικά επικίνδυνους χειρισμούς σε ότι αφορά τα ζητήματα της εξωτερικής μας πολιτικής. 

Ο φετινός εορτασμός συνιστά όμως και μια ακόμη αφορμή για την εμπέδωση των πανανθρώπινων αξιών της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας. Αξίες των οποίων η συλλογική υπεράσπιση περνά μέσα από τα ΟΧΙ της δικής μας εποχής. 

Χρόνια πολλά!».

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη