Τράπεζα Πειραιώς: Έχει αυξήσει τα επιχειρηματικά της δάνεια στα 22,5 δισ. ευρώ

Τράπεζα Πειραιώς: Έχει αυξήσει τα επιχειρηματικά της δάνεια στα 22,5 δισ. ευρώ

Παράλληλα έχει δεσμευτεί να αυξήσει τη χρηματοδότηση κατά 5-6% ετησίως τα επόμενα χρόνια.

Η τοποθέτηση 3,3 δισ. ευρώ από διεθνείς επενδυτές στις ελληνικές τράπεζες, στο πλαίσιο της αποεπένδυσης του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, δείχνει την εμπιστοσύνη στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, σύμφωνα με τον Θοδωρή Τζούρο, επικεφαλής του Corporate & Investment Banking της Τράπεζας Πειραιώς.

Μιλώντας στο 3ο Οικονομικό Συνέδριο της Ναυτεμπορικής, τόνισε πως, παρά τη βελτίωση του οικονομικού κλίματος, η γραφειοκρατία και το πολύπλοκο πλαίσιο για επενδύσεις παραμένουν σημαντικά εμπόδια.

Ο κ. Τζούρος ανέφερε ότι οι άμεσες ξένες επενδύσεις στην Ελλάδα μειώθηκαν από 7,5 δισ. ευρώ το 2022 στα 4,6 δισ. ευρώ το 2023, ένα ποσό που δεν δικαιολογεί τις δυνατότητες της χώρας. Ανέφερε, επίσης, ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των ξένων επενδύσεων αφορά ακίνητα, ενώ λιγότερες επενδύσεις γίνονται σε επιχειρήσεις.

Τόνισε ότι το τραπεζικό σύστημα παίζει καθοριστικό ρόλο στην υποστήριξη της ψηφιακής και πράσινης μετάβασης των επιχειρήσεων, με τη βοήθεια και του Ταμείου Ανάκαμψης. Ωστόσο, εξέφρασε ανησυχία ότι οι περισσότερες επενδύσεις αφορούν μεγάλες εταιρείες, αφήνοντας πίσω τις μικρότερες επιχειρήσεις, κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει σε οικονομία δύο ταχυτήτων.

Η Πειραιώς έχει αυξήσει τα επιχειρηματικά της δάνεια στα 22,5 δισ. ευρώ, με σημαντική στήριξη μέσω χαμηλότοκων δανείων από το Ταμείο Ανάκαμψης, και έχει δεσμευτεί να αυξήσει τη χρηματοδότηση κατά 5-6% ετησίως τα επόμενα χρόνια.

#ΤΡΑΠΕΖΑ_ΠΕΙΡΑΙΩΣ #ΔΑΝΕΙΑ #ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ_ΔΑΝΕΙΑ


from Όλες Οι Ειδήσεις https://ift.tt/trWCKd6
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη