ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις - SS1 Παύλιανη: Πρωτιά για Ogier, καταστροφή για Evans

Το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις έδειξε ήδη το σκληρό του πρόσωπο στους Elfyn Evans και Thierry Neuville, με τον Sebastien Ogier να έχει προβάδισμα μετά την Άνω Παύλιανη.

Το φετινό ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις ξεκίνησε με την πρώτη Ε.Δ., το πρώτο πέρασμα από την Άνω Παύλιανη, μήκους 22,47 χιλιομέτρων.

Μετά το αρχικό γρήγορο κομμάτι με αρκετές ευθείες και ανοιχτές καμπές, ακολούθησε ένα πιο σκληρό, κλειστό loop, που απέδειξε πόσο δύσκολο και απρόβλεπτο μπορεί να είναι το ράλλυ της χώρας μας.

Μάλιστα, άπαντες τόνισαν το ζήτημα της σκόνης, με τους οδηγούς της Toyota ιδίως να λένε πως κανονικά θα έπρεπε να ξεκινούν τα αυτοκίνητα ανά 4 κι όχι 3 λεπτά, ώστε να καθαρίζει κάπως η ατμόσφαιρα.

Σε κάθε περίπτωση, σε αυτήν την πρώτη δοκιμασία, ο Sebastien Ogier, δεύτερος στη σειρά εκκίνησης, ήταν ο νικητής, με μικρό προβάδισμα έναντι του Ott Tanak. Ο Εσθονός από την πλευρά του φάνηκε ευχαριστημένος από το ξεκίνημά του.

Ο Adrien Fourmaux πλασαρίστηκε στην 3η θέση, μόλις 2 δέκατα πίσω από τον οδηγό της Hyundai, ενώ κράτησε πίσω του τον Takamoto Katsuta.

Αναμενόμενα, ο Thierry Neuville ήταν σε δύσκολη θέση, καθώς εκκινεί πρώτος σήμερα και καθαρίζει τον δρόμο για τους επόμενους, με αποτέλεσμα να χάνει χρόνο. Παράλληλα, ανέφερε πως είχε κι ένα πρόβλημα στον κινητήρα, έχοντας την αίσθηση ότι έτρεχε ανά σημεία με τρεις κυλίνδρους.

Ο Elfyn Evans είχε από νωρίς πρόβλημα, καθώς μετά το 10ο χλμ σταμάτησε για να αλλάξει ένα κλαταρισμένο ελαστικό, με αποτέλεσμα να χάσει δύο λεπτά ήδη από το ξεκίνημα του αγώνα.

Ο Ουαλός έπεσε αρκετά στην κατάταξη, με τον Dani Sordo να είναι 5ος, και τον Gregoire Munster 7ο. Ένατος ο Έλληνας Ιορδάνης Σερδερίδης με Ford Puma Rally1.

Τέλος, η ειδική διεκόπη αργότερα, αρκετά λεπτά μετά τα περάσματα των Rally1 και αρκετών Rally2, καθώς το αυτοκίνητο του Pierre-Louis Loubet πήρε φωτιά μετά από ατύχημα.

caranddriver.gr

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη