Όταν ο Λαμιώτης μπασκετμπολίστας Μάνθος Σοφογιάννης ''φόρτωσε'' το καλάθι του ΠΑΟΚ με 29 πόντους!

ΝΗΑΡ ΗΣΤ - ΠΑΟΚ 2001-02.

Άριστος οργανωτής και εκτελεστής στη μέρα του μπορούσε να σκοτώσει οποιαδήποτε άμυνα, παίκτης ηγέτης και σύμβολο για το μπάσκετ της Φθιώτιδας. Ο πλέι μέικερ με το προφίλ χαμηλών τόνων Μάνθος Σοφογιάννης διέλυσε την άμυνα ζώνης του Σφαιρόπουλου πετυχαίνοντας 28 πόντους. Στη φωτό διακρίνονται οι Γιώργος Σιγάλας , Γιάννης Γιαννούλης και Αντώνης Ασημακόπουλος της Νήαρ Ηστ.

Ο Μάνθος γεννήθηκε στις 19 Ιουλίου το 1978 και διετέλεσε αρχηγός της Ομάδας της Καισαριανής αγωνιζόμενος για πέντε χρόνια στην Α1 ενώ στη μεγαλύτερη κατηγορία αγωνίστηκε για μια σεζόν και με τον Ιωνικό Ν.Φ. πετυχαίνοντας συνολικά 269 πόντους. Ξεκίνησε την καριέρα του από τον Α.Σ.Φθιώτις, ενώ έπαιξε ακόμα σε Γ. Σ.Λαμίας, Ηράκλειο, ΑΓΕ Χαλκίδας, Ιωνικό Λαμίας, Ερυθραία, Αιγάλεω κλείνοντας την καριέρα του το 2017 στη Γ εθνική σε ηλικία 39 ετών με τον Έσπερο Λαμίας.  Φόρεσε την φανέλα της Εθνικής εφήβων με την οποία αγωνίστηκε 42 φορές με το Εθνόσημο σημειώνοντας 272 πόντους.

Πάνω απ' ολα διακρίθηκε για το ήθος τους αυτά τα 30 χρόνια που ασχολήθηκε με το μπάσκετ.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη