Ο Πήγασος Λαμίας σε φεστιβάλ στην Ικαρία


Στην Ικαρία θα ταξιδεύσει ο Πολιτιστικός συύλλογος Πήγασος Λαμίας απο 4 εως 9 Ιουλίου για να μεταφέρει τις Ρουμελιώτικες παραδόσεις στο όμορφο αυτό νησί του Αιγαίου. 

Μια βραδιά γεμάτη χορωδιακά τραγούδια και παραδοσιακούς χορούς  διοργανώνει ο Σύλλογος Παραδοσιακής Μουσικής και Ελληνικών Τεχνών – Συνταξιδιώτες στο Αιγαίο την Παρασκευή 5 Ιουλίου, στην πλατεία του Αγίου Κηρύκου. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 8.30 μ.μ. και υπόσχεται να προσφέρει ένα μοναδικό θέαμα σε όλους τους παρευρισκόμενους.

Στο πρόγραμμα της εκδήλωσης θα συμμετέχουν η “Χορωδία Ικαρίας” του Συλλόγου Παραδοσιακής Μουσικής και Ελληνικών Τεχνών, με συνταξιδιώτες το Λύκειο Ελληνίδων Ικαρίας και τον Πολιτιστικό Σύλλογο  Πηγασο Λαμίας . Η βραδιά θα περιλαμβάνει χορωδιακά τραγούδια και παραδοσιακούς χορούς, φέρνοντας στο προσκήνιο την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της Ελλάδας.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πηγασος Λαμίας  θα συμμετάσχει  με παραδοσιακούς χορούς της Θεσσαλιας και  της Ρουμελης με  φουστανελες και τσαρουχια, οπως ζητησαν χαρακτηριστικα  οι διοργανωτες και θα ξεσηκώσει ντόπιους και τουρίστες!

Η “Χορωδία Ικαρίας” θα παρουσιάσει ένα ποικίλο ρεπερτόριο διαχρονικών τραγουδιών, ενώ το Λύκειο Ελληνίδων Ικαρίας θα παρουσιασει τους τοπικους χορους του νησιου και βεβαια το γνωστο και αγαπημενο σε όλους  Ικαριώτικο. 

Το ταξίδι περιλαμβάνει επίσης προσκυνηματική επίσκεψη στην Πάτμο.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη