ΣΥΡΙΖΑ: Με το «βλέμμα» προς την έξοδο η ομάδα Αχτσιόγλου, άγνωστο το χρονοδιάγραμμα

ΣΥΡΙΖΑ: Με το «βλέμμα» προς την έξοδο η ομάδα Αχτσιόγλου, άγνωστο το χρονοδιάγραμμα

Σε «τεντωμένο σχοινί» κινούνται οι ισορροπίες στον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ είναι σε εξέλιξη η διαδικτυακή πανελλαδική συνδιάσκεψη της ομάδας Αχτσιόγλου που θα αποφασίσει αν θα αποχωρήσει ή θα παραμείνει στο κόμμα.

Το κλίμα στο εσωτερικό της παράταξης είναι εκρηκτικό, με την τάση «6+6» να φαίνεται ότι ετοιμάζει τον οδικό χάρτη της εξόδου από το κόμμα.

Οι περισσότεροι συμμετέχοντες «δείχνουν» αποχώρηση, εκτιμώντας ότι τα περιθώρια συνύπαρξης έχου στενέψει ασφυκτικά, υπό την ηγεσία Κασσελάκη.

Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, ο Νάσος Ηλιόπουλος, ο οποίος έκανε την εισήγηση στην τηλεδιάσκεψη των «6+6», περιέγραψε ότι δεν υπάρχουν προϋποθέσεις συμβίωσης στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Παράλληλα, υπάρχουν πολλοί προβληματισμοί, ενώ παραμένει «θολός» ο χρόνος αποχώρησης, καθώς δεν έχει τεθεί θέμα χρονικού ορίζοντα.

Τα αριθμητικά δεδομένα πάντως είναι ξεκάθαρα, καθώς επτά βουλευτές αριθμεί η ομάδα και δύο έχουν αποχωρήσει με την «Ομπρέλα», ενώ απαιτούνται δέκα για Κοινοβουλευτική Ομάδα.

«Δεν μπορούμε να μείνουμε άλλο, πρέπει να φύγουμε από αυτόν τον βούρκο»

Από την εισήγηση του Νάσου Ηλιόπουλου, κατέστη απολύτως σαφές ότι δεν υπάρχουν περιθώρια συνύπαρξης με τη νέα ηγετική ομάδα.

Ο ίδιος μάλιστα φέρεται να είπε χαρακτηριστικά: «Δεν μπορούμε να μείνουμε άλλο, πρέπει να φύγουμε από αυτόν τον βούρκο».

«Το ζήτημα είναι καταρχάς πολιτικό και ύστερα πολιτικού προσωπικού αλλά η ηγεσία επιλέγει να μην το προσεγγίζει έτσι και για αυτό αναλώνεται στην κατασκευή εσωτερικών εχθρών, με αποτέλεσμα το τοπίο να θυμίζει βούρκο», πρόσθεσε ο Νάσος Ηιόπουλος.

Η πανελλαδική συνδιάσκεψη είναι σε πλήρη εξέλιξη με τις τοποθετήσεις στελεχών να συνεχίζονται.

Κόντρα με το... καλημέρα σας 

Ενδεικτικό στοιχείο του, όχι και τόσο καλού κλίματος θα έλεγε κανείς, είναι η κόντρα που ξέσπασε μεταξύ του Παύλου Πολάκη και της Σίας Αναγνωστοπούλου πριν καλά καλά ξεκινήσει η πανελλαδική συνεδρίαση. Με τους δυο να έχουν βγάλει τα «ξίφη» στους προσωπικούς τους λογαριασμούς στο Facebook.

H κόντρα έχει ξεσπάσει αφότου ο βουλευτής Χανίων και Συντονιστής του κοινοβουλευτικού έργου, Παύλος Πολάκης με ανάρτησή του στο Facebook, απάντησε στα όσα είχε πει εναντίον του προ ημερών η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σε τηλεοπτική εκπομπή ότι δε μπορεί η ίδια να αναλάβει θέση συντονιστή στο κόμμα ενώ είναι εκείνος υπερσυντονιστής και αυτός ήταν και ο βασικός λόγος για τον οποίο δεν αποδέχτηκε η ίδια θέση ευθύνης στην Κ.Ο. του κόμματος. Μάλιστα, είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο αποχώρησής της από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η ανάρτηση του Παύλου Πολάκη συνοδεύεται από δημοσιεύματα με δηλώσεις της Σίας Αναγνωστοπούλου σε βάρος του αλλά και στα όσα είχε γράψει ο ίδιος το 2022 για το θέμα.

«Δυο πράγματα μπορώ να πω τελικά για τη Σια Αναγνωστοπουλου και αυτά που είπε για μένα και μάλιστα 2 φορες, (φωτο 1-2)

1) Συντρόφισσα Σία Αναγνωστοπούλου, πράγματι "δεν κάνω για επιτελικές θέσεις".

2) ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ!!!!».

Σία Αναγνωστοπούλου: Δεν θα μπω στη διαδικασία να πω αν και πότε στάθηκα δίπλα του σε δύσκολες δικές του φάσεις

Με ανάρτησή της μέσω Facebook απάντησε και η Σία Αναγνωστοπούλου στον Παύλο Πολάκη γράφοντας:

«Δεν θα μπω σε προσωπική αντιπαράθεση με τον σ. Πολάκη. Γνωριζόμαστε πολύ καλά και γνωρίζουμε και οι δύο καλά τι σημαίνει πολιτική αντιπαράθεση και τι προσωπική επίθεση. Υ. Γ. Ούτε θα μπω στη διαδικασία να πω δημοσίως αν και πότε στάθηκα δίπλα του σε δύσκολες φάσεις δικές του.»

Η νέα αυτή κόντρα που έχει ξεσπάσει στο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται καθώς συνεδριάζει σήμερα η ομάδα της Εφης Αχτσιόγλου «6+6», στην οποία ανήκει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, για να αποφασίσουν για τις επόμενες κινήσεις τους.



from Ειδήσεις και νέα σήμερα https://ift.tt/Zc8o5d7
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη