«Σοκαρισμένος» ο Γκουτέρες από τις βόμβες του Ισραήλ σε δύο σχολεία του ΟΗΕ

«Σοκαρισμένος» ο Γκουτέρες από τις βόμβες του Ισραήλ σε δύο σχολεία του ΟΗΕ

O Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες δήλωσε πως είναι «βαθύτατα σοκαρισμένος» από το ότι δύο σχολεία του ΟΗΕ δέχθηκαν πλήγματα μέσα σε χρονικό διάστημα μικρότερο των 24 ωρών στη Λωρίδα της Γάζας, με συνέπεια τον θάνατο ή τον τραυματισμό δεκάδων αμάχων, κυρίως γυναικών και παιδιών καθώς αναζητούσαν καταφύγιο σε εγκαταστάσεις του ΟΗΕ».

«Εκατοντάδες χιλιάδες Παλαιστίνιοι άμαχοι αναζητούν καταφύγιο σε εγκαταστάσεις του ΟΗΕ σε όλη τη Γάζα, εξαιτίας της κλιμάκωσης των συγκρούσεων. Διαβεβαιώνω ότι οι εγκαταστάσεις μας είναι απαραβίαστες», ανέφερε σε μία ανακοίνωσή του ο Γκουτέρες.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο πόλεμος ανάμεσα στο Ισραήλ και στους μαχητές της Χαμάς, που διοικούν τη Γάζα, προκαλεί «έναν συγκλονιστικό και απαράδεκτο αριθμό θυμάτων μεταξύ των αμάχων».

Παράλληλα, κάλεσε για άλλη μία φορά για άμεση ανθρωπιστική κατάπαυση του πυρός.



from Ειδήσεις και νέα σήμερα https://ift.tt/vKp1rx9
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη