«Άρωμα» ανασχηματισμού μετά τις δηλώσεις Μαρινάκη και την παραίτηση Βαρβιτσιώτη

«Άρωμα» ανασχηματισμού μετά τις δηλώσεις Μαρινάκη και την παραίτηση Βαρβιτσιώτη

Η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Παύλου Μαρινάκη κατά την σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ότι «μηδενός εξαιρουμένου όλοι αξιολογούμαστε καθημερινά», αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο και για άλλες αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα μετά την παραίτηση του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη από το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

«Μηδενός εξαιρουμένου όλοι αξιολογούμαστε καθημερινά, άρα αυτό σημαίνει ότι κάτι τέτοιο είναι μια διαρκής διαδικασία», τόνισε ο κ. Μαρινάκης ερωτηθείς, λίγα λεπτά μετά την παραίτηση Βαρβιτσιώτη, εάν αυτή είναι και η μόνη που θα επέλθει στο κυβερνητικό σχήμα.

Με αφορμή εξάλλου το γεγονός ότι μέχρι τώρα έχουν παραιτηθεί δύο υπουργοί (Ν. Μηταράκης, Μ. Βαρβιτσιώτης), σχολίασε: «Νομίζω ότι έχει αποδειχθεί και σε προηγούμενες περιπτώσεις και στην προηγούμενη τετραετία και, γενικά, ευρύτερα στις κυβερνήσεις της Ν.Δ. ότι υπάρχει έννοια και στην πράξη της πολιτικής ευθύνης.

Και η λέξη «παραίτηση» δεν είναι μια άγνωστη λέξη, όπως συνέβαινε σε άλλα χρόνια και σε άλλες διακυβερνήσεις του τόπου. Το «όλοι αξιολογούμαστε καθημερινά» είναι μια διαρκής διαδικασία, όπως είπα και πριν, η οποία, προφανώς, οδηγεί πολλές φορές και σε κάποιες αναπόφευκτες αποφάσεις»

Οι δηλώσεις του κ. Μαρινάκη είναι σαφές ότι συντηρούν το κλίμα περί ενδεχόμενων νέων αλλαγών σε χρόνο που θα κρίνει ο πρωθυπουργός, ο οποίος θεωρείται βέβαιο ότι θα κληθεί και ο ίδιος να τοποθετηθεί για τα ζητήματα αυτά στην διάρκεια της συνέντευξης τύπου που θα παραχωρήσει την Κυριακή στην ΔΕΘ.

Τα σενάρια μίνι ανασχηματισμού έχουν έρθει στο προσκήνιο τις τελευταίες ημέρες στον απόηχο των καταστροφικών πλημμυρών στην Θεσσαλία, αλλά και εν γένει της κριτικής που έχει ασκηθεί στην κυβέρνηση για λάθη και παραλείψεις στην διαχείριση μεγάλων κρίσεων που προέκυψαν στην χώρα το τελευταίο δίμηνο, όπως οι πλημμύρες στον θεσσαλικό κάμπο, οι μεγάλες πυρκαγιές και η περιβαλλοντική καταστροφή στον Έβρο, οι εκρήξεις σε αποθήκη πυρομαχικών στην Μαγνησία, αλλά και οι αστοχίες στην υπόθεση των Κροατών χούλιγκανς που οδήγησαν σε καρατομήσεις αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ.

#ΠΑΥΛΟΣ_ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ #ΑΝΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ #ΑΛΛΑΓΕΣ #ΝΕΑ_ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ #ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ_ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ #ΚΥΡΙΑΚΟΣ_ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ #ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ_ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ #ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ


from Ειδήσεις τώρα https://ift.tt/IW9cSjK
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη