Με ένα ασθενοφόρο σε κάθε νησί και ένα δεύτερο κατά περίπτωση όπως στη Χίο, στην Μυτιλήνη, στη Ρόδο, στην Ικαρία όπως και στα μεγάλα νησιά του Ιονίου, λειτουργεί το ΕΚΑΒ καθόλη τη διάρκεια του έτους ακόμη και τώρα εν μέσω τουριστικής περιόδου όπου ο πληθυσμός των νησιών αυξάνεται κατά εκατομμύρια.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο των εργαζόμενων στο Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας, Γιώργο Μαθιόπουλο οι ελλείψεις σε προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή είναι τόσες πολλές που το προσωπικό αναγκάζεται να κάνει επιλογή στον τόπο μετάβασης ανάλογα με την βαρύτητα του περιστατικού.
Ωστόσο η αξιολόγηση γίνεται από το τηλέφωνο και σε κάποιες περιπτώσεις προφανώς όπως και σε αυτή με την 19χρονη αποδεικνύεται εκ των πραγμάτων λανθασμένη και μοιραία.
Στην Αττική
Στο λεκανοπέδιο κυκλοφορούν 45 ασθενοφόρα και 8 κινητές μονάδες ενώ 30 με 35 είναι μόνιμα ακινητοποιημένα σε διαφορά σημεία πέραν των πολλών που είναι καθηλωμένα λόγω των βλαβών. «Σκεφτείτε ότι βάσει των ευρωπαϊκών προδιαγραφών ένα ασθενοφόρο αντίστοιχη σε 35.000 κατοίκους και μία κινητή μονάδα σε 100.000 κατοίκους, άρα το ΕΚΑΒ δεν πληροί κανένα στάτους», δηλώνει στα Dnews ο κ. Μαθιόπουλος ο οποίος ζητεί να γίνουν άμεσα προσλήψεις προσωπικού.
«Αυτές οι ανάγκες έχουν προκύψει από το 2004. Δεν είναι τωρινές και όμως εξακολουθούν να μας ταλαιπωρούν, παρά τις συνεχείς μας προτάσεις για ενίσχυση του στόλου και του προσωπικού», καταλήγει.
Σημειώνεται ότι στα τουριστικά θέρετρα και στα νησιά διατυπώνονται συνεχώς παράπονα για καθυστερήσεις του ΕΚΑΒ, αφού κυκλοφορούν ελάχιστα οχήματα και πέραν αυτών για να καλυφθούν οι ανάγκες μετακινείται προσωπικό από το κέντρο προς τις συγκεκριμένες περιοχές κατά τη θερινή περίοδο.
from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/gTO0jZq
via IFTTT