Ο μεγαλύτερος εχθρός στη διατροφή μας έρχεται στο πιάτο μας με καμουφλάζ

pexels

Πρωταθλητές οι Αμερικανοί με 126,4 γραμμάρια  ζάχαρης κάθε μέρα. Ακολουθούν οι Γερμανοί με 102,9 και τρίτοι με διαφορά στήθους οι Ολλανδοί με 102,5 γραμμάρια.

Στην κούρσα της κατανάλωσης ζάχαρης στη λίστα με τις 165 χώρες, η Ελλάδα βρίσκεται στην 50η θέση με περίπου 35 γραμμάρια ημερησίως.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι προσλαμβάνουμε περισσότερη ζάχαρη από όση χρειαζόμαστε και οι συνέπειες είναι πολλές και δυσμενείς για την υγεία μας: ο μεγαλύτερος κίνδυνος από την υπερκατανάλωσή της είναι ο διαβήτης τύπου 2 και η παχυσαρκία, η οποία στη συνέχεια συνδέεται με διάφορα προβλήματα υγείας, όπως υπερλιπιδαιμία, υπέρταση καρδιαγγειακά νοσήματα, ορισμένες μορφές καρκίνου, απορρίθμιση λειτουργίας θυροειδούς. οδοντιατρικές παθήσεις, ακόμα και ψυχολογικά προβλήματα.

Επίσης η ζάχαρη είναι η μεγαλύτερη τροχοπέδη στην προσπάθεια απώλειας κιλών.

Η λευκή ζάχαρη αππορροφάται πιο γρήγορα με επακόλουθο την κάθετη αύξηση της ινσουλίνης στο αίμα και τη γρήγορη εναπόθεση της γλυκόζης στον λιπώδη ιστό.

Δημιουργεί έναν φαύλο κύκλο, δηλαδή αφού αυξημένα επίπεδα ινσουλίνης σημαίνουν ολοένα και μεγαλύτερη πείνα.

Περίπου το 80% των τροφών που βρίσκουμε στα ράφια των σούπερ μάρκετ περιέχει πρόσθετη ζάχαρη.

Έτοιμες σούπες, ροφήματα, σάλτσες, ντρέσινγκ, αλλαντικά, ζυμαρικά, αλκοολούχα ποτά, αρωματισμένα νερά, αποξηραμένα φρούτα, κονσέρβες, ροφήματα καφέ και τσαγιού, μεταξύ πολλών άλλων.

Η σύνθεση πολύ γνωστής και δημοφιλούς μάρκας κέτσαπ είναι κατά το ένα τέταρτο ζάχαρη!

Η υπερκατανάλωση οδηγεί σε χρόνια φλεγμονή

Ο Νικόλας Τεντολούρης, καθηγητής Β Παθολογίας στην Α προπαιδευτική Παθολογική Κλινική του νοσοκομείου Λαϊκό, συμφωνεί.

«Η ζάχαρη είναι δισακχαρίτης που απορροφείται πολύ γρήγορα στο αίμα.

Ένα υγιές άτομο έχει να αντιμετωπίσει κυρίως το πρόβλημα των θερμίδων.

Ένα γραμμάριο αποδίδει 4 θερμίδες, ένα κουταλ΄άκι του γλυκού, δηλαδή 15 γραμμάρια αποδίδει εξήντα, ποσότητα κάθε άλλο ευκαταφρόνητη, αν σκεφτούμε τις μεγάλες ποσότητες κρυμμένης ζάχαρης σε πάρα πολλά τρόφιμα και ροφήματα που καθημερινά καταναλώνουμε.

Τι γίνεται αυτή η ζάχαρη;

Είτε μεταβολίζεται και χρησιμοποιείται ως πηγή ενέργειας από τον οργανισμός μας είτε αποθηκεύεται ως λίπος στους ιστούς μας και συμβάλλει στην αύξηση του σωματικού βάρους, εξηγεί στην Καθημερινή.

Για τους διαβητικούς δεν τίθεται καν ζήτημα.

Η ζάχαρη πέρα από από ότι προκαλεί παχυσαρκία, ενοχοποιείται και για την προφλεγμονώδη δράση της καθώς αποτελεί υπόστρωμα για την ανάπτυξη μικροβίων.

Δεν είναι τυχαίο ότι οι καλλιέργειες στα μικροβιολογικά εργαστήρια γίνονται σε βάση ζάχαρης.

#ΖΑΧΑΡΗ #ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ #ΥΓΕΙΑ #ΠΡΟΙΟΝΤΑ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/aFKvNnz
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη