Μειωμένη η συμμετοχή στους Έλληνες του εξωτερικού το ποσοστό συμμετοχής

Μειωμένη η συμμετοχή στους Έλληνες του εξωτερικού, το ποσοστό συμμετοχής

Σε σχέση με τις εκλογές του Μαΐου, η προσέλευση των ψηφοφόρων στις κάλπες είναι μειωμένη.

Ο Μιχάλης Σταυριανουδάκης ανέφερε ότι η συμμετοχή των Ελλήνων του εξωτερικού, οι οποίοι ψήφισαν μία ημέρα νωρίτερα, έφτασε στο 70% (79,6% στις εκλογές του Μαΐου), καθώς από τους 25.500 εγγεγραμμένους προσήλθαν στις κάλπες οι 17.300.

Στο ποσοστό του 29,13% έφτασε η συμμετοχή των ψηφοφόρων στις κάλπες έως τις 13:30, σύμφωνα με την ενημέρωση του γενικού γραμματέα Εσωτερικών και Οργάνωσης του υπουργείου Εσωτερικών, Μιχάλης Σταυριανουδάκης. Σε σχέση με τις εκλογές του Μαΐου, η προσέλευση των ψηφοφόρων στις κάλπες είναι μειωμένη κατά 2,4%, καθώς η συμμετοχή τότε ήταν 31,52%.

Τα στοιχεία προέκυψαν από τη σχετική ενημέρωση των δικαστικών αντιπροσώπων σε 18.794 εκλογικά τμήματα που αντιστοιχούν στο 87% του συνόλου.

Υψηλότερη είναι η συμμετοχή στο Ηράκλειο Κρήτης, όπου ψήφισε ο ένας στους τρεις εγγεγραμμένους (33,52%) και ακολουθούν η Φθιώτιδα, η Β' Θεσσαλονίκης, ο Βόρειος Τομέας Αθηνών, η Ανατολική Αττική και η Λάρισα. Αντίθετα, η χαμηλότερη συμμετοχή παρατηρείται στη Φλώρινα με ποσοστό 17,03% και ακολουθούν, Κεφαλονιά, Ευρυτανία Λακωνία και Λευκάδα.

Η επόμενη και τελευταία ενημέρωση θα πραγματοποιηθεί στις 17:00 για το ποσοστό συμμετοχή έως τις 16:30.

 

#ΕΛΛΗΝΕΣ_ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ #ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ #ΕΚΛΟΓΕΣ_2023 #ΕΘΝΙΚΕΣ_ΕΚΛΟΓΕΣ_2023 #ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ_ΕΚΛΟΓΩΝ_2023 #ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ_ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ


from Όλες οι Ειδήσεις https://ift.tt/XGmBfT2
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη