Νέο φιάσκο με την Τράπεζα Θεμάτων στα σχολεία: «Δεχθήκαμε επίθεση μεγατόνων» απαντά το υπουργείο, τι θα γίνει με τις εξετάσεις

Νέο φιάσκο με την Τράπεζα Θεμάτων στα σχολεία: «Δεχθήκαμε επίθεση μεγατόνων» απαντά το υπουργείο, τι θα γίνει με τις εξετάσεις

Νέα κατάρρευση της Τράπεζας Θεμάτων, σήμερα 30 Μαΐου. Στον «αέρα» οι εξετάσεις των μαθητών, ήταν αδύνατη η πρόσβαση στην πλατφόρμα για πολλές ώρες και δεν μπορούσαν να πάρουν τα θέματα οι καθηγητές. «Δεχθήκαμε μία επίθεση μεγατόνων» από χάκερς απαντά το υπουργείο. 

Νέα κατάρρευση της Τράπεζας Θεμάτων σήμερα 30 Μαΐου. Δεν είχαν πρόσβαση στην ιστοσελίδα και σε όλο το δίκτυο του ΕΔΥΤΕ (Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας) οι εκπαιδευτικοί που προσπαθούσαν από τα ξημερώματα να κληρώσουν τα σημερινά θέματα των εξετάσεων.

Τεράστια ταλαιπωρία υφίστανται μαθητές και εκπαιδευτικοί από χθες, καθώς η πλατφόρμα της Τράπεζας Θεμάτων στην οποία μπαίνουν οι καθηγητές για να κληρώσουν θέματα εξακολουθούσε και σήμερα να παρουσιάζει προβλήματα. Διευθυντές σχολείων και εκπαιδευτικοί το πρωί προσπαθούσαν να μπουν στην Τράπεζα Θεμάτων για να κληρώσουν τα θέματα των σημερινών εξετάσεων και δεν είχαν καμιά δυνατότητα πρόσβασης.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Dnews από το υπουργείο Παιδείας, τα προβλήματα της Τράπεζας Θεμάτων αναμένεται να αποκατασταθούν άμεσα και δεν θα υπάρξει ακύρωση της σημερινής ολοκλήρωσης των εξετάσεων. Σε αρκετά σχολεία έχουν βγει -με πολλές δυσκολίες- τα θέματα των εξετάσεων, ενώ σε άλλα παρατηρούνται ακόμα καθυστερήσεις. 

Λίγο μετά τις 8 το πρωί, σήμερα Τρίτη, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Αλέξης Κόπτσης μίλησε στον ANT1 και υποστήριξε πως τα προβλήματα προκλήθηκαν πάλι από επίθεση... χάκερ.

«Πρόκειται για μια επίθεση εναντίον της εκπαίδευσης. Νιώθω πληγωμένος βαθύτατα από τις ενέργειες κάποιων, οι οποίοι επιβουλεύονται τέτοιες δύσκολες στιγμές και αγωνιώδεις στιγμές για τους μαθητές μας. Την χαρακτηρίζω εν πλήρη γνώση αήθη επίθεση. Το λέω αυτό γιατί το σύστημα λειτουργούσε κανονικότατα από την Τρίτη που ξεκίνησαν οι προαγωγικές και απολυτήριες.

Και χθες το πρωί δεχθήκαμε μία επίθεση μεγατόνων. Σκεφτείτε δεν υπήρξε πρόσβαση στο σύστημα ή και παραβίαση συστήματος. Υπήρχε ροή προσβασιμότητας, Δηλαδή στήθηκε ένα τείχος απέναντι στην τράπεζα θεμάτων με 280.000 συνδέσεις εικονικές, ψεύτικες στο δευτερόλεπτο. Αυτό συνεχίστηκε επί ώρες[...] Είμαστε ικανοποιημένοι από τη ροή. Αυτή τη στιγμή τα παιδιά θα υποβληθούν σε αυτές τις εξετάσεις και πρέπει να πω ότι είμαστε εντός χρονικών πλαισίων. Αυτό που είχαμε ορίσει ήταν ότι σήμερα τελειώνουν οι εξετάσεις, άσχετα αν κάποια σχολεία τελείωσαν νωρίτερα και αύριο βγαίνουν τα αποτελέσματα», σχολίασε χαρακτηριστικά.

#ΤΡΑΠΕΖΑ_ΘΕΜΑΤΩΝ #ΣΧΟΛΕΙΑ #ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ_ΠΑΙΔΕΙΑΣ #ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ_ΨΗΦΙΑΚΗΣ_ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ #ΜΑΘΗΤΕΣ #ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ #ΛΥΚΕΙΟ #ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ_2023


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/AVk9igw
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη