Λαμία: Παρουσιάστηκε το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» (φωτογραφίες)


Το αγωνιστικό ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στον δήμο Λαμιέων με υποψήφιο δήμαρχο τον Θανάση Αδάμ και οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι Φθιώτιδας στο ψηφοδέλτιο με υποψήφιο περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας τον Κώστα Μπασδέκη παρουσιάστηκαν σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 15 Σεπτέμβρη στο Πολιτιστικό Κέντρο Λαμίας.

Στην παρουσίαση των θέσεων και των προτάσεων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στον δήμο Λαμιέων και την ΠΕ Φθιώτιδας προχώρησαν ο υποψήφιος δήμαρχος Θανάσης Αδάμ και η Ανδριάνα Μπαφούτσου, Γραμματέας της ΤΕ Φθιώτιδας του ΚΚΕ και υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε η Κατερίνα Μακρυνιώτη, υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος και μέλος της Επιτροπής Πλημμυροπαθών από το χωριό Κόμμα Λαμίας.

Να αποτελέσουν οι περιφερειακές και δημοτικές εκλογές «ένα ακόμα βήμα συμπόρευσης και κοινής δράσης σε αυτή τη νέα μάχη, στον αγώνα που δίνουμε διαχρονικά για τις ανάγκες των πολλών», κάλεσε ξεκινώντας την ομιλία του ο υποψήφιος δήμαρχος Λαμιέων Θανάσης Αδάμ, τονίζοντας παράλληλα την ανάγκη ενίσχυσης των αγωνιστικών ψηφοδελτίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

«Απευθύνουμε κάλεσμα μάχης σε όλους όσοι συναντηθήκαμε όλα αυτά τα χρονιά στους δρόμους του αγώνα, στους χώρους δουλειάς, στην πόλη και τα χωριά μας. Για να αποκρούσουμε την αντιλαϊκή επίθεση που δεν έχει σταματήσει λεπτό», ανέφερε ο Θανάσης Αδάμ, τονίζοντας παράλληλα τις παρεμβάσεις που πραγματοποίησε όλο το προηγούμενο διάστημα η «Λαϊκή Συσπείρωση» στον δήμο Λαμιέων για ζητήματα όπως η ενίσχυση του νοσοκομείου την περίοδο της πανδημίας, η υλοποίηση αντιπλημμυρικών έργων για να προστατευτούν τα χωριά στην κοιλάδα του Σπερχειού, αλλά και για να μη ζήσουμε στιγμές όπως αυτές που συνέβησαν με τις καταστροφικές πλημμύρες σε συνοικίες της Λαμίας.

Προσδιόρισε τη «Λαϊκή Συσπείρωση» ως τη μόνη δύναμη στο απερχόμενο συμβούλιο που ανέδειξε τα σοβαρά προβλήματα που βιώνουν οι εργαζόμενοι και ο λαός της περιοχής. Τόνισε τον αντιλαϊκό χαρακτήρα της πολιτικής της απερχόμενης δημοτικής αρχής, του εκλεκτού της ΝΔ κ. Καραΐσκου, τη σύνδεσή της με την κυβερνητική πολιτική, τη διάλυση των υπηρεσιών του δήμου μέσα από τη σύσταση της «αναπτυξιακής» ανώνυμης εταιρείας «Αμφικτιονίες», την ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης των απορριμμάτων, την παράδοση δημοτικής περιουσίας στα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Σημείωσε επίσης ότι οι εργαζόμενοι και ο λαός της περιοχής δεν θα πρέπει να παρασυρθούν από το δήθεν φιλολαϊκό προσωπείο που προσπαθεί να παρουσιάσει ο διεκδικητής του δήμου Λαμιέων κ. Παπαϊωάννου, γνωστός επιχειρηματίας εργολάβος. Επισημαίνοντας ότι χρησιμοποιεί την αναγνωρισιμότητα που του παρέχει η ενασχόλησή του με την ποδοσφαιρική ομάδα της Λαμίας, ενώ στον συνδυασμό του συμμετέχουν υποψήφιοι που έχουν διατελέσει αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι, έχοντας σημαντική ευθύνη στην αντιλαϊκή διαχείριση των προηγούμενων ετών, όπως δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης του κ. Σταυρογιάννη, αλλά και δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης του κ. Καραΐσκου. Αναρωτήθηκε επίσης πώς γίνεται για παράδειγμα ένας μεγαλοεργολάβος στο Νοσοκομείο της Λαμίας, όπως είναι ο ίδιος, να είναι και υπερασπιστής της δημόσιας αποκλειστικά Υγείας, της αποκλειστικά μόνιμης και σταθερής δουλειάς για το προσωπικό με την κάλυψη όλων των απαιτούμενων κενών.

Αναφέρθηκε επίσης στην παράταξη «Παρέμβαση πολιτών για τη Λαμία», έναν συνδυασμό με αναφορές σήμερα σε κόμματα όπως η Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, το ΜέΡΑ25 του Βαρουφάκη και τη ΛΑΕ, με γνωστό τον ρόλο τους στον αποπροσανατολισμό και τη χειραγώγηση των εργαζομένων και του λαού σε ανέξοδα για την αστική τάξη μονοπάτια. «Αυτόν τον ρόλο έπαιξε η "Παρέμβαση" όλο το προηγούμενο διάστημα, καθώς οι όποιες αντιπολιτευτικές και ριζοσπαστικές κορόνες δεν μπορούν να κρύψουν την εναρμόνισή της με την επιχειρηματική ανάπτυξη και δράση, τον μονόδρομο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της στάσης αναμονής που κράτησαν μπροστά σε σοβαρές εξελίξεις, όπως η πανδημία», σημείωσε και τόνισε:

Η απάντηση είναι μια, μόνο το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ, η «Λαϊκή Συσπείρωση» μπορεί να παίξει αυτόν τον ρόλο, γιατί είναι δοκιμασμένη δύναμη, συμμετέχουν δοκιμασμένοι αγωνιστές, δεν εξαρτάται από κανένα επιχειρηματικό συμφέρον παρά μόνο από τα συμφέροντα του λαού μας.

Αρκετά το «πάμε και όπου βγει». Ήρθε η ώρα να «πάμε αλλιώς»!

Τις εγκληματικές διαχρονικές ευθύνες όλων των κυβερνήσεων, των περιφερειακών και δημοτικών για το γεγονός ότι ο λαός της Φθιώτιδας ακόμη και μέσα στην πόλη της Λαμίας είναι ανοχύρωτος απέναντι από φυσικά φαινόμενα όπως οι πλημμύρες και οι πυρκαγιές, τόνισε η Ανδριάνα Μπαφούτσου, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στις τελευταίες καταστροφές από πλημμύρες στα χωριά του Δομοκού, σε συνοικίες της Λαμίας, στην Ελάτεια και τη Δυτική Φθιώτιδα.


«Όσο κι αν πιπιλάνε κυβέρνηση, άλλα αστικά κόμματα, δημοτικές και περιφερειακές αρχές, ΜΜΕ την καραμέλα της κλιματικής αλλαγής και των ακραίων καιρικών φαινομένων η αλήθεια είναι μία: Η περιοχή της Θεσσαλίας, η περιοχή μας αλλά και όλη η χώρα, είναι αθωράκιστη λόγω της ανυπαρξίας ολοκληρωμένης αντιπλημμυρικής προστασίας και πρόληψης, ως αποτέλεσμα της εγκληματικής για τα λαϊκά συμφέροντα πολιτικής που έχουν εφαρμόσει όλες οι κυβερνήσεις», τόνισε χαρακτηριστικά η Ανδριάνα Μπαφούτσου, επισημαίνοντας ότι τόσο η απερχόμενη Περιφερειακή αρχή όσο και οι υπόλοιπες παρατάξεις που σήμερα ζητούν την ψήφο του λαού υπηρετούν την ίδια αντιλαϊκή πολιτική που βάζει τις ανάγκες των πολλών πάνω από τα κέρδη των λίγων.

Στο πλαίσιο αυτό και μπροστά στην όξυνση της αντιλαϊκής επίθεσης Ανδριάνα Μπαφούτσου, κάλεσε σε ενίσχυση των ψηφοδελτίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης», τονίζοντας ότι «πιο πολλοί εκλεγμένοι υποψήφιοι της "Λαϊκής Συσπείρωσης", σημαίνει πιο δυνατός ο λαός, γιατί όταν πέσει η αυλαία και τα φώτα των εκλογών, τα λασπόνερα της ζωής μας θα είναι εκεί και δεν μπορεί αυτός που σου ρημάζει τη ζωή να είναι και σωτήρας, γιατί μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό. Να μη χαθεί πολύτιμος χρόνος, ο καθένας από εδώ μπορεί να γίνει η φωνή της "Λαϊκής Συσπείρωσης" στον χώρο δουλειάς του, στη γειτονιά, στο χωριό, να συζητήσει, να αξιοποιηθεί σε περιοδείες και συσκέψεις. Μπορούμε να δυναμώσουμε αποφασιστικά τη φωνή της "Λαϊκής Συσπείρωσης" στον δήμο Λαμίας και στην Περιφέρεια. Καλή δύναμη. Να δώσουμε έναν όμορφο αγώνα».

Στον αγώνα που δίνουν τα τελευταία δύο χρόνια περίπου οι κάτοικοι από το χωριό Κόμμα Λαμίας για να προστατεύσουν τις ζωές και τις περιουσίες τους από την έλλειψη αντιπλημμυρικών έργων στον Σπερχειό ποταμό και τα επιπλέον προβλήματα που έχουν προκαλέσει τα μεγάλα οδικά έργα που κατασκευάστηκαν χωρίς ουσιαστική αντιπλημμυρική μελέτη, στάθηκε στο χαιρετισμό της Κατερίνα Μακρυνιώτη, υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος. Χαρακτήρισε τιμή την πρόταση που της έγινε να συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης», τονίζοντας παράλληλα τη στήριξη που έχει προσφέρει στον αγώνα των πλημμυροπαθών το ΚΚΕ και οι εκλεγμένοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης», κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στον Κώστα Μπασδέκη αλλά και τον αείμνηστο, Τάσο Χρονά.








Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη