Οι χώρες της Δύσης πρέπει να διπλασιάσουν τη στρατιωτική υποστήριξη προς την Ουκρανία, δηλώνει ο Βρετανός, Ρίσι Σούνακ, πρωθυπουργός στη Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια.
Ο Ρίσι Σούνακ δήλωσε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο είναι έτοιμο να υποστηρίξει όλους τους συμμάχους αν μπορούν να παράσχουν μαχητικά αεροσκάφη στην Ουκρανία τώρα.
Μιλώντας στη Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια, είπε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο είναι ήδη "πρωτοπόρο" στην εκπαίδευση πιλότων ουκρανικών μαχητικών αεροσκαφών και επανέλαβε την έκκλησή του προς τους συμμάχους να "διπλασιάσουν" την υποστήριξή τους.
Όταν ρωτήθηκε αν το Ηνωμένο Βασίλειο θα έστελνε όπλα που θα μπορούσαν να στοχεύσουν την Κριμαία, η οποία προσαρτήθηκε από τους Ρώσους το 2014, είπε ότι το ΝΑΤΟ πρέπει να βοηθήσει το Κίεβο να αποκτήσει αποφασιστικό πλεονέκτημα στο πεδίο της μάχης με βαριά άρματα μάχης, αεράμυνα, πυροβολικό και όπλα μεγάλου βεληνεκούς.
Ο Σουνάκ απηύθυνε ομιλία στους παγκόσμιους ηγέτες στο συνέδριο, λέγοντάς τους: "Οι συλλογικές μας προσπάθειες κάνουν τη διαφορά. Αλλά κάθε μέρα που περνάει, οι ρωσικές δυνάμεις προκαλούν ακόμη περισσότερο πόνο και δυστυχία".
«Ο μόνος τρόπος είναι να κερδίσει η Ουκρανία. Ο Πούτιν προσπαθεί να εξαντλήσει τη Δύση»
Αποκάλυψε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο και οι σύμμαχοί του εργάζονται για να δώσουν στην Ουκρανία "προηγμένα συστήματα αεράμυνας" και θα τη βοηθήσουν να εκπαιδεύσει και να δημιουργήσει την αεροπορία που χρειάζεται για να υπερασπιστεί τον εαυτό της.
"Μαζί πρέπει να βοηθήσουμε την Ουκρανία να θωρακίσει τις πόλεις της από τις ρωσικές βόμβες και τα ιρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη".
"Φυσικά, το Ηνωμένο Βασίλειο είναι έτοιμο να βοηθήσει οποιαδήποτε χώρα να παράσχει αεροσκάφη που η Ουκρανία μπορεί να χρησιμοποιήσει σήμερα. Αλλά πρέπει επίσης να εκπαιδεύσουμε τους Ουκρανούς πιλότους να χρησιμοποιούν τα πιο προηγμένα αεροσκάφη", είπε.
Ο πρωθυπουργός είπε επίσης ότι όλος ο κόσμος πρέπει να θέσει τη Ρωσία προ των ευθυνών της και ότι "για να κερδίσουμε την ειρήνη, πρέπει επίσης να ανοικοδομήσουμε τη διεθνή τάξη από την οποία εξαρτάται η συλλογική μας ασφάλεια".
"Πρώτον, αυτό σημαίνει την τήρηση του διεθνούς δικαίου", είπε. "Όλος ο κόσμος πρέπει να θέσει τη Ρωσία προ των ευθυνών της. Πρέπει να δούμε τη δικαιοσύνη μέσω του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου για τα αρρωστημένα εγκλήματα πολέμου που διέπραξαν, είτε στην Μπούχα, είτε στο Ιρπέν, είτε στη Μαριούπολη ή πέραν αυτής, και η Ρωσία πρέπει επίσης να λογοδοτήσει για τις τρομερές καταστροφές που προκάλεσε".
Και πρόσθεσε: "Δεύτερον, οι συνθήκες και οι συμφωνίες της μεταψυχροπολεμικής εποχής έχουν αποτύχει στην Ουκρανία, οπότε χρειαζόμαστε ένα νέο πλαίσιο για τη μακροπρόθεσμη ασφάλειά της".
from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/G5bx0pz
via IFTTT