Γιατί δεν ήρθε στην κηδεία του τέως βασιλιά ο πρίγκηπας Γουίλιαμ

Γιατί δεν ήρθε στην κηδεία του τέως βασιλιά ο πρίγκηπας Γουίλιαμ

Μέλη βασιλικών οικογενειών από όλη την Ευρώπη έχουν έρθει στην Αθήνα για να παραβρεθούν στην κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου.

Μέλη από τις βασιλικές οικογένειες όλης της Ευρώπης βρίσκονταν αυτή την ώρα στη Μητρόπολη για το «τελευταίο αντίο» στο τέως βασιλιά Κωνσταντίνο - όπως ο πρίγκιπας του Μονάκο Αλβέρτος, ο βασιλιάς της Ισπανίας Φίλιππος με τη Λετίθια, αλλά και ο πατέρας του Χουάν Κάρλος.

Μια από τις πιο ηχηρές απουσίες, ωστόσο, είναι εκείνη του πρίγκιπα Ουίλιαμ, διαδόχου του αγγλικού θρόνου και βαφτισιμού του Κωνσταντίνου και νονού του εγγονού του, Κωνσταντίνου - Αλέξιου.

Ο Χρήστος Ζαμπούνης εξήγησε το γιατί:

Ο Βασιλιάς Κάρολος, με δεδομένο ότι η Ελλάδα αποφάσισε να κηδεύσει τον Κωνσταντίνο ως ιδιώτη, δεν μπορούσε να έρθει εκ του πρωτοκόλλου. Δηλαδή, θα πρόσβαλλε την απόφαση της κυβέρνησης».

Στη συνέχεια, ο Χρήστος Ζαμπούνης πρόσθεσε:

«Λόγω του ότι είναι ιδιωτική η κηδεία, δεν μπορούσε να έρθει και ο διάδοχος του θρόνου, Πρίγκιπας Ουίλιαμ, γιατί είναι θεσμικός και ο διάδοχος. Ενώ η πριγκίπισσα Άννα δεν είναι θεσμική. Αυτό είναι το πρωτόκολλο των Βρετανών, δεν μπορούν να εκπροσωπηθούν σε αυτό το επίπεδο εφόσον είναι ιδιώτης».

#ΠΡΙΓΚΗΠΑΣ #ΓΟΥΙΛΙΑΜ #ΤΕΩΣ_ΒΑΣΙΛΙΑΣ #ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ_ΓΛΥΞΜΠΟΥΡΓΚ #ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ #ΚΗΔΕΙΑ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/daAuMLe
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη