Έλληνες επιστήμονες για τη γρίπη της καμήλας: «Δεν ευσταθούν οι φόβοι για εξάπλωση του ιού στην Ευρώπη»

Έλληνες επιστήμονες για τη γρίπη της καμήλας: «Δεν ευσταθούν οι φόβοι για εξάπλωση του ιού στην Ευρώπη»

Για δημοσιεύματα που σπείρουν πανικό και διαιωνίζουν τις έμφυλες διακρίσεις, έκαναν λόγο σε ανακοίνωσή τους επιστήμονες του Παρατηρητηρίου Επιδημιολογίας Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Κρήτης, με αφορμή τη «γρίπη της καμήλας».

Σύμφωνα με το News4health που δημοσιοποίησε την ανακοίνωση, κατηγορηματικοί εμφανίζονται οι Έλληνες επιστήμονες σχετικά με την γρίπη της καμήλας, που σύμφωνα με βρετανικά μέσα, φέρεται ότι «φέρνουν» οι φίλαθλοι του Μουντιάλ από το Κατάρ.

Συγκεκριμένα, οι επιστήμονες με ανακοίνωσή τους υποστήριξαν:

«Εκ μέρους του Παρατηρητηρίου Επιδημιολογίας Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Κρήτης/ΙΤΕ γνωστοποιούμε ότι σχετικώς με τα δημοσιεύματα στον ημερήσιο τύπο για υγειονομικούς φόβους στην Ευρώπη συνδεόμενους με τη νόσο MERS και την επωνυμία που της προσδόθηκε ως "γρίπη της καμήλας" δεν ευσταθούν.

»Κανένα περιστατικό σχετικό δεν έχει ανακοινωθεί στην Ευρώπη ή σε άλλο μέρος του κόσμου.

»Επίσης οι φόβοι περί μεταφοράς δήθεν του ιού αυτού με τους ποδοσφαιρόφιλους που παρακολουθούν διά ζώσης το παγκόσμιο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου στο Κατάρ όχι μονο δεν ευσταθεί αλλά δημιουργεί συνειρμούς διάκρισης και στίγματος για κατοίκους της Μέσης Ανατολής και τους εκδρομείς/επισκέπτες των χωρών αυτών.

»Ως εκ τούτου δεν πρέπει να υπάρχει ανησυχία και πανικός στο κοινωνικό σύνολο».

#ΓΡΙΠΗ #ΝΙΚΟΣ_ΤΖΑΝΑΚΗΣ #ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ #ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ_ΚΡΗΤΗΣ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/2fB0hSP
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη