Ο Μητσοτάκης «τελείωσε» την Σπυράκη, αναστέλλεται η κομματική της ιδιότητα

Ο Μητσοτάκης «τελείωσε» την Σπυράκη, αναστέλλεται η κομματική της ιδιότητα

Αναστέλλεται η κομματική ιδιότητα της Μαρίας Σπυράκη με απόφαση Μητσοτάκη.

Με απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη, αναστέλλεται η ιδιότητα του μέλους της Νέας Δημοκρατίας της Ευρωβουλευτή Μαρίας Σπυράκη, μέχρι να ολοκληρωθεί η διερεύνηση υπόθεσης για την οποία ελέγχεται.

Όσο διαρκεί η ανωτέρω απόφαση της αναστολής, η Μαρία Σπυράκη δεν θα είναι υποψήφια βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Α' Θεσσαλονίκης στις επόμενες εθνικές εκλογές.

Υπενθυμίζεται πως την Πέμπτη το γραφείο του Ευρωπαίου Γενικού Εισαγγελέα ανακοίνωσε την άρση ασυλίας της Μαρίας Σπυράκη και της Εύας Καϊλή, καθώς ελέγχονται για απάτες εις βάρος του προϋπολογισμού της ΕΕ.

Πιο συγκεκριμένα, βάσει ερευνητικής έκθεσης που ελήφθη από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF), υπάρχουν υποψίες για απάτη εις βάρος του προϋπολογισμού της ΕΕ, σε σχέση με τη διαχείριση της κοινοβουλευτικής αποζημίωσης, και ιδίως όσον αφορά την αμοιβή των διαπιστευμένων κοινοβουλευτικών βοηθών.

Σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, η υπόθεση αφορά τον μισθό συνεργάτη της Μαρίας Σπυράκη που δεν έκανε τις απαραίτητες παρουσίες στις Βρυξέλλες. 

«Πρώην συνεργάτης μου έχει λάβει πόσο επιδόματος αλλοδαπής, ενώ σύμφωνα με το συμβόλαιό του έπρεπε να είναι συγκεκριμένες μέρες στις Βρυξέλλες. Έλαβε δηλαδή, επίδομα αλλοδαπής, που δεν του αναλογούσε», διευκρίνισε χθες η μέχρι πρότινος ευρωβουλευτής της ΝΔ.

Αυτό το πόσο, δεν έχει καμία σχέση με εμένα. Δεν έχω καμία σχέση με χρήματα, δεν έχω λάβει ποτέ, ούτε έχω σχέση με άλλα σκάνδαλα. Είμαι υπεύθυνη, καθώς τον επιβλέπω και του έδωσα προσωπική άδεια»

#ΚΥΡΙΑΚΟΣ_ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ #ΜΑΡΙΑ_ΣΠΥΡΑΚΗ #ΕΡΕΥΝΑ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/3jBMrJP
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη