Eκτός κούρσας διαδοχής ο Μπεν Ουάλας: Προς το παρόν τείνει προς... Τζόνσον

Eκτός κούρσας διαδοχής ο Μπεν Ουάλας: Προς το παρόν τείνει προς... Τζόνσον

Ο υπουργός Άμυνας της Βρετανίας, Μπεν Ουάλας, ξεκαθάρισε την Παρασκευή πως δεν προτίθεται να θέσει υποψηφιότητα για τις εσωκομματικές εκλογές των Τόρις.

Ο Βρετανός υπουργός Άμυνας Μπεν Ουάλας δήλωσε την Παρασκευή ότι δεν θα είναι μεταξύ των υποψηφίων για την αντικατάσταση της Λιζ Τρας στην πρωθυπουργία, με τις έως τώρα πληροφορίες να κάνουν λόγο για υποστήριξη του πρώην ηγέτη Μπόρις Τζόνσον.

Μετά την παραίτηση της Τρας την Πέμπτη - έπειτα από μόλις 45 ημέρες στην εξουσία - οι υποψήφιοι αντικαταστάτες της καλούνται να συγκεντrώσουν τουλάχιστον 100 ψήφους των συντηρητικών βουλευτών για να μπορέσουν να μπουν στη «μάχη της διαδοχής».

Σε σημερινές του δηλώσεις - που επικαλείται το Reuters - ο Ουάλας εθέσε εαυτόν εκτός διαδικασίας, υπογραμμίζοντας πως σκοπe;yει να συνεχίσει να υπηρετεί τη Μεγάλη Βρετανία από το πόστο του.

Σημειώνεται πως πρόκειται για ένας από τους ελάχιστους υπουργούς που βγήκαν αλώβητοι από την πρόσφατη πολιτική αναταραχή - και μάλιστα με ενισχυμένη την αξιοπιστία του - ενώ παραμένει δημοφιλής και μεταξύ των μελών του κόμματός αλλά και ένα από τα φαβορί των στοιχηματικών.

Ο προκάτοχος της Τρας, Μπόρις Τζόνσον, και ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Ρίσι Σουνάκ, παραμένουν μεταξύ των πιθανών υποψηφίων, αν και κανένας από τους δύο δεν έχει ακόμη δηλώσει επίσημα την υποψηφιότητά του.

Ερωτηθείς ποιον θα υποστήριζε, ο Ουάλας δήλωσε: «Προς το παρόν, θα έτεινα μάλλον προς τον Μπόρις Τζόνσον».

#ΜΕΓΑΛΗ_ΒΡΕΤΑΝΙΑ #ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ #ΛΙΖ_ΤΡΑΣ #ΜΠΟΡΙΣ_ΤΖΟΝΣΟΝ #ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/QLhfViD
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη