Ουκρανία: Καταγγελία ότι δολοφονήθηκε μαέστρος που αρνήθηκε να λάβει μέρος σε συναυλία στη Χερσώνα

Ουκρανία: Καταγγελία ότι δολοφονήθηκε μαέστρος που αρνήθηκε να λάβει μέρος σε συναυλία στη Χερσώνα

Ένας Ουκρανός μαέστρος αρνήθηκε να λάβει μέρος σε συναυλία και δολοφονήθηκε εν ψυχρώ στη Χερσώνα, σύμφωνα με το Κίεβο.

Ρώσοι στρατιώτες πυροβόλησαν έναν Ουκρανό μουσικό στο σπίτι του, αφότου αρνήθηκε να παραστεί σε συναυλία στην Χερσώνα, ανακοίνωσε το Υπουργείο Πολιτισμού στο Κίεβο.

Ο μαέστρος Γιούρι Κερπατένκο αρνήθηκε να συμμετάσχει σε μια συναυλία «που διατάχθηκε από την κατοχική δύναμη για να επιδείξει τη λεγόμενη "βελτίωση της ειρηνικής ζωής" στη Χερσώνα», ανέφερε το υπουργείο σε ανακοίνωσή του στη σελίδα του στο Facebook.

Στη συναυλία της 1ης Οκτωβρίου επρόκειτο να συμμετάσχει η Ορχήστρα Δωματίου Gileya, της οποίας ο Kerpatenko ήταν ο μαέστρος, αλλά ο ίδιος «αρνήθηκε κατηγορηματικά να συνεργαστεί με τους κατοίκους», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ο Κερπατένκο, ο οποίος ήταν επίσης ο αρχιμουσικός του Μουσικού και Δραματικού Θεάτρου Mykola Kulish της Χερσώνας, είχε αναρτήσει αντι-ρωσικά μηνύματα στη σελίδα του στο Facebook μέχρι τον Μάιο..

Η περιφερειακή εισαγγελία της Χερσώνας ξεκίνησε επίσημη έρευνα για το θάνατο του καλλιτέχνη «με βάση παραβιάσεις των νόμων και των εθίμων του πολέμου, σε συνδυασμό με δολοφονία εκ προθέσεως».

Μέλη της οικογένειας έξω από τη Χερσώνα υποστηρίζουν ότι έχασαν την επαφή μαζί του τον Σεπτέμβριο. Συνάδελφοί του μουσικοί και καλλιτέχνες σε όλο τον κόσμο καταδίκασαν τη σοκαριστική δολοφονία.

#ΜΑΕΣΤΡΟΣ #ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ #ΣΥΝΑΥΛΙΑ #ΧΕΡΣΩΝΑ #ΟΥΚΡΑΝΙΑ #ΡΩΣΟΙ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/9Mtj5Kf
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη