Ο Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε ότι μέχρι το τέλος του Οκτωβρίου θα λειτουργεί το «καλάθι του νοικοκυριού», που θεσμοθετεί η κυβέρνηση ως ένα ανάχωμα στην ακρίβεια, και υπογράμμισε ακόμη ότι η λίστα με τα προϊόντα θα ανανεώνεται κάθε 7 ή 14 ημέρες.
Σε ό,τι αφορά το καλάθι του νοικοκυριού, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, είπε χαρακτηριστικά: «Δεν πρέπει να τα βρουν τα super market μεταξύ τους, δεν πρέπει να υπάρχει καμία συνεννόηση μεταξύ τους και δεν υπάρχει. Αν κάνουν μεταξύ τους συνεννόηση θα έχει απόλυτο δίκιο η Επιτροπή Ανταγωνισμού, τέτοια όμως συνεννόηση μεταξύ τους δεν υπάρχει και ούτε θα μπορούσε να υπάρξει, είναι ανταγωνιστές και μάχονται. Σκοπός είναι να ξεκινήσει το καλάθι και πριν την τροπολογία, θα ολοκληρωθεί και νομοθετικά αλλά δεν θέλω να περιμένω. Πρέπει μέχρι το τέλος του μήνα να λειτουργεί. Κάθε αλυσίδα θα φτιάξει το καλάθι με τον τρόπο που θέλει εκείνη δεν μπορώ εγώ να υποδείξω σε μια αλυσίδα αν θα βάλει privet label ή θα βάλει επώνυμα είναι δικό της λογαριασμός. Το καλάθι θέλουμε να ανανεώνεται κάθε 7 ή 14 μέρες. Θα είναι αναρτημένο στο e-katanalotis το καλάθι κάθε αλυσίδας και η ίδια η εταιρεία θα κάνει προωθητικές ενέργειες».
Για το έργο στο Ελληνικό
Ακόμη, ο υπουργός Ανάπτυξης, με αφορμή τα εγκαίνια του Ελληνικού και την κριτική του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στο ραδιόφωνο των «Παραπολιτικών» είπε μεταξύ άλλων πως «είναι κωμικό, εμείς κάναμε εγκαίνια με τον κ. Λάτση, όλη την εταιρεία LAMDA, όλους τους εργαζομένους, τις κατασκευαστικές εταιρείες που χτίζουνε». Επισήμανε ότι το έργο στο Ελληνικό προχωράει κανονικά, καθώς «έχουν ήδη δημοπρατηθεί κατασκευαστικά έργα ύψους 220 εκατομμυρίων» και μέχρι στιγμής έχει ολοκληρωθεί το 70% περίπου της υπογειοποιήσεως της λεωφόρου Ποσειδώνος, ενώ έχει φτάσει στο δεύτερο όροφο το κτήριο για τα ΑΜΕΑ που είχε ανακοινωθεί πριν από μερικούς μήνες. Ακόμη έχει ξηλωθεί ο διάδρομος προσγείωσης και τώρα γίνεται η αποκάθαρση του εδάφους από τα διάφορά μέταλλα και υλικά τα οποία ήταν εκεί, πρόσθεσε.
Ο κ. Γεωργιάδης συνέχισε λέγοντας: «Τις ερχόμενες εβδομάδες, περίπου σε ένα μήνα θα ξεκινήσει και η θεμελίωση του πύργου άρα το χρονοδιάγραμμα είναι όπως πρέπει, χθες εγκαινιάστηκε το πραγματικό εργοτάξιο, το θέμα των διπλών εγκαινίων είναι κωμικό. Πριν από ενάμιση χρόνο είχαμε βρεθεί με τον κ. πρωθυπουργό με τέσσερις υπουργούς με κανέναν άλλο, ήμασταν εγώ, ο Σταϊκούρας, η Μενδώνη και ο Παπαθανάσης για να γίνουμε μάρτυρες στην πρώτη κατεδάφιση του πρώτου κτηρίου συμβολικά και είχαμε πει τότε, το είχε πει και η εταιρεία, ότι αυτά δεν είναι τα επίσημα εγκαίνια γιατί η πανδημία δεν επέτρεπε να καλέσουν κόσμο και είχαμε πει ότι θα κάνουμε επίσημα εγκαίνια όταν η πανδημία επιτρέψει να υπάρξει κόσμος. Αυτό έγινε επιτρεπτό χθες και έτσι έγιναν τα επίσημα εγκαίνια του έργου. Είχε πάρα πολύ κόσμο, χαρά.
»Υπήρχε εκπροσώπηση του ΣΥΡΙΖΑ, ήταν εκεί και ο κ. Φλαμπουράρης και ο κ. Πιτσιόρλας. Εγώ θα επιμείνω ότι το Ελληνικό θα πρέπει να το βλέπουμε σαν ένα έργο που ενώνει, ένωσε τρεις κυβερνήσεις με ιδεολογικές διαφορές. Δεν θα μείνω καθόλου στο τι έλεγε ο κ. Τσίπρας στην αρχή και τι έκανε, τα αφήνω αυτά στο παρελθόν, μ' ενδιαφέρει τι έκανες ως κυβέρνηση που τελικά προχώρησε το έργο και αντί να μεμψιμοιρούμε για το Ελληνικό ας το ευχαριστηθούμε ως μια συλλογική μας εθνική μας επιτυχία».
Ερωτηθείς ποιο ήταν το βασικότερο εμπόδιο που καθυστέρησε το έργο στο Ελληνικό, ανέφερε: «Ήταν ασύλληπτης πολυπλοκότητας το έργο αυτό, και εγώ ομολογώ δεν είχα συλλάβει το μέγεθος της πολυπλοκότητας. Ήταν 9 υπουργεία συναρμόδια, η Περιφέρεια Αττικής, τρεις δήμοι, η Εκκλησία της Ελλάδος, ιδιοκτήτες ακινήτων όμορων, ενοικιαστές παράνομοι εντός του χώρου, τα κτήρια των ΑΜΕΑ, τα κοινωνικά ιατρεία. Ήταν ένα κουβάρι το Ελληνικό. Το Ελληνικό μας έδωσε δύο μεγάλα πλεονεκτήματα. Επειδή δουλεύαμε πολύ πιεστικά και με πολύ σφικτό τρόπο γιατί αλλιώς δεν θα τελείωνε ποτέ το Ελληνικό, και ευχαριστώ και τον πρωθυπουργό που αναγνώρισε και την προσωπική μου συμβολή και τον κ. Λάτση και τον κ. Αθανασίου κάναν και οι τρεις πολύ τιμητική αναφορά και σε μένα αλλά θέλω να ξέρετε ότι ήμασταν από πάνω σε βαθμό τμηματάρχη υπουργείου, σε βαθμό διευθυντού συναρμόδιου υπουργείου, σε βαθμό πλωτάρχου του Λιμενικού.
»Δεν αφήσαμε τίποτα στην τύχη του, αυτό μας έδωσε μια πολύ μεγάλη γνώση. Οι νομοθετικές μας πρωτοβουλίες στη συνέχεια για τη μείωση της γραφειοκρατίας εμπεριέχουν πάρα πολύ από τη γνώση που συναντήσαμε στον Ελληνικό δηλαδή πολλά πράγματα που μας δυσκόλεψαν τα αφαιρέσαμε στην πορεία από την γραφειοκρατία για τις επόμενες επενδύσεις. Και το άλλο που μας έδωσε είναι ότι μάθαμε αυτή την τεχνική με το συνεργείο αυτό στο υπουργείο Ανάπτυξης, σήμερα τρέχουμε με το ίδιο συνεργείο τη Microsoft, τρέξαμε την ONEX για τα ναυπηγεία Ελευσίνας, τρέχουμε τώρα μια καινούργια επένδυση στο Λαύριο, όλα αυτά τα τρέχουμε μέσα από αυτό το συνεργείο δηλαδή με την ίδια λογική».
from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/IXUVK9p
via IFTTT