Οι εφαρμογές στα χέρια των παιδεραστών για να «ψαρεύουν» ανήλικα παιδιά είναι αμέτρητες στο διαδίκτυο και οι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου.
«Σε αυτές τις πλατφόρμες οι δράστες λειτουργούν με αλίευση. Εκεί γίνεται το πρώτο ψάρεμα και ακολουθούν σε πιο μυστικές και δύσκολα εντοπίσιμες εφαρμογές», δήλωσε η Κέλλυ Ιωάννου, διευθύντρια Διεθνούς Ινστιτούτου Κυβερνοασφάλειας.
Για να μπορέσει κάποιος να γίνει χρήστης της συγκεκριμένης πλατφόρμας την οποία χρησιμοποιούσε ο 53χρονος, στην υπόθεση της 12χρονης που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο, πρέπει να δηλώσει το κινητό του τηλέφωνο. Πολλοί από τους 213 που φέρονται να συνομιλούσαν με το κορίτσι δήλωσαν τηλέφωνα «φαντάσματα».
Μπαίνοντας στην αρχική σελίδα οι χρήστες επιλέγουν αν ενδιαφέρονται για άντρες ή γυναίκες. Η πλατφόρμα αναγράφει ότι απευθύνεται σε ενήλικες, η πραγματικότητα όμως αποδεικνύει ότι αρρωστημένοι χρήστες κρύβονται στην ανωνυμία που τους προσφέρει ο ψηφιακός κόσμος.
«Η παιδοφιλικές ιστοσελίδες είναι εκατοντάδες χιλιάδες, οι οποίες έχουν και παιδάκια, παιδάκια βέβαια εννοούμε, 14, 15, 16. Εγώ πιστεύω ότι θα βγουν αρκετά πρόσωπα, θύματα, θα ξεπεράσουν τα 4 – 5. Η υπόθεση πιστεύω ότι τώρα ξεκινάει», ήταν η εκτίμηση του πρώην επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Μανώλη Σφακιανάκη.
Δεκάδες, αντίστοιχες εφαρμογές κατακλύζουν το διαδίκτυο. Πρόκειται για το απόλυτο «εργαλείο» στα «χέρια» των παιδεραστών, το λεγόμενο διαδικτυακό grooming, όπως αναφέρει το Mega.
Ένας παιδεραστής μπορεί να βάλει αρχικά «παγίδες» σε διαδικτυακά παιχνίδια, chat rooms και μέσα κοινωνικής δικτύωσης πριν συνεχίσει σε σκοτεινές διαδικτυακές σελίδες.
from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/nz3uNl8
via IFTTT